Cahit Arf, Çoşkun Koleji'nde anıldı

Dünyanın en önemli matematikçilerinden birisi olan Cahit Arf doğumunun 100. yılında Özel Yaşar Cimilli Coşkun Koleji öğrencileri tarafından etkinlikle

Dünyanın en önemli matematikçilerinden birisi olan Cahit Arf doğumunun 100. yılında Özel Yaşar Cimilli Coşkun Koleji öğrencileri tarafından etkinliklerle anıldı. Öğrenciler Arf'ı doğum günü pastasını keserek, çalışmalarını ve matematiğe olan katkılarını etkinliklerle andı.

Özel Yaşar Cimilli Coşkun Koleji Matematik öğretmeni Rafet Türk "Her ay ayrı bir bilim insanının tanıtıldığı ayın bilim insanı etkinliğimizde bu ay Matematik zümresi olarak Cahit Arf'ı tanıtmaya karar verdik. Ekim ayı boyunca pano, sunum, sergi ve gösterilerle Cahit Arf'ı anmaya devam edeceğiz" dedi.

Okul Müdürü Ali Erdem "Bu tür etkinliklerle öğrencilerimize bilime emek vermiş bilim insanlarını tanıtıp, onlara da bilim insanı olma ufkunu kazandırmayı hedefledik, Ayrıca bu amaçla her sene İstanbul genelinde Coşkun Matematik Yarışması (COŞMAYA) düzenleyerek matematik sevgisi ve başarısı olan öğrencilere ödüller vermekteyiz" dedi.