Belediye Akademisi Eğitim Semineri Çorum'da başladı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı işbirliği ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından o

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı işbirliği ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen 'Belediyeler Akademisi' Eğitim toplantısının ilki Çorum'da başladı.

10-15 Ekim tarihleri arasında Anitta Otel'de gerçekleştirilecek 1. bölge eğitim seminerine Çorum'un yanı sıra Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Çankırı, Sivas, Nevşehir, Yozgat, Kayseri'den il ilçe ve belde belediye başkanları ile görevliler katılıyor. Belediye Akademisi eğitim seminerinde Binalarda Enerji Performansı ve Belediyeler, Belediyeler ve Katı Atık Yöntemi ile İmar, Yapı Denetimi, Uygulamaları ve ceza konuları hakkında bilgiler verilirken, Çorum'da 10-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 1. Bölge Eğitim Semineri'nde ise Enerji Performansı yönetmeliği, enerji Verimliliği Kanunu ile ilgili Mevzuat, Atık Yönetimi ve Yapı Denetim Kanunu ve Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile mevzuat hakkında bilgilendirme, yeni uygulamalar konusunda belediyeler arasında ortak bir dil oluşturulması hakkında bilgiler verilecek.

Diğer taraftan Türkiye Belediyeler Birliği'nin 10 Ekim-20 Ocak tarihleri arasında Antalya, Afyonkarahisar, Erzurum, Bursa, Gaziantep, Elazığ, Samsun, Adapazarı, Çorum olmak üzere 9 ilde eğitim semineri verileceği açıklandı.