Alkollüyken kaza yapan okul müdürü için müfettiş görevlendirildi

İzmir'in Buca ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun Müdürü İsmail Balcı'nın (46), 153 promil alkollü halde araç kullanırken kaza yapmasını araştırm

İzmir'in Buca ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun Müdürü İsmail Balcı'nın (46), 153 promil alkollü halde araç kullanırken kaza yapmasını araştırmak üzere müfettiş görevlendirildi. Kanunen mesai saati dışında alkol alınmasına bir mani olmadığı ancak Devlet Memuru Kanunu'ndaki, "Vakar ve haysiyetini koruma" maddesi gereği işlem yapılacağı öğrenildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde üst düzey bir yetkili, "Devlet memurları, görev yaptığı yerlerde iyi örnek olması dışında kötü örnek de olamaz. Kötü örnek olmayı bırakın, bizim okul müdürü gazetelere haber oldu. Bu kazaya karışan kişi tapu memuru olsa bir nebze anlayabilirim ama eğitim verdiği çocuklara nasıl böyle bir skandalı açıklayabilecek? Kendisinin baş aktör olduğunu nasıl söyleyecek? Onlara alkol kullanmamaları öğüdünü nasıl verebilecek? Bu tür insanların derhal meslekten uzaklaştırılması gerekir." dedi. Olayın tatsız olduğunu ifade eden Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız da müfettiş raporları doğrultusunda gerekli cezai işlemin yapılacağı bildirildi.

Kaza, saat 04.30 sıralarında, Yeşillik Caddesi 213 numara önünde meydana geldi. Okul Müdürü Balcı ile bir şirkette pazarlama müdürü olan Yaşar Doğdu (37), alkol aldıktan sonra arabayla evlerine giderken bir kazaya karıştı. 34 EA 9541 plakalı otomobili kullanan Balcı, direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refujü aşıp karşı yola geçti ve devrildi. İki kafadar, kazada herhangi bir yara almadı. Olay yerine polisin gelmesiyle yapılan alkol ölçümünde, İsmail Balcı'da 153 promil alkol çıktı.