AB'li gençler Erzurum'da küresel ve çevre sorunlarını tartıştı

Avrupa Birliği (AB) Youth Exchange programları kapsamında 7 ülkeden 28 genç 3 günlük gezi ve kültürel etkinlerde bulunmak amacıyla Erzurum'a geldi.

Avrupa Birliği (AB) Youth Exchange programları kapsamında 7 ülkeden 28 genç 3 günlük gezi ve kültürel etkinlerde bulunmak amacıyla Erzurum'a geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları'nın davetlisi olarak İtalya, Fransa, Portekiz, Avusturya, Litvanya, Slovenya ve Romanya'dan 28 kişi Erzurum'u ziyaret etti. Yabancı ülkelerden gelen konuklara Erzurum'un tarihi ve kültürel mekanları gezdirildi. AK Partili gençler ile konuk ülkelerin gençleri küresel ve çevre sorunları ile gençliğin siyasette aktif rol oynaması konularında görüş alış verişinde bulundu. Nisan ayında Slovakya'nın Başkenti Bratislava ve Avusturya'nın başkenti Viyana'daki toplantılara Erzurum'dan katılan ve Doğu bölgesi grup sorumlusu olarak seçilen AK Parti Erzurum Gençlik Kolları eski başkanı Zafer Tarıkdaroğlu'nun asker olması nedeniyle grup sorumlusu olarak vekalet eden Kaan Topuzoğlu, konuk ülkelerden gelen misafirleri Türkiye'nin ve Erzurum'un kültür elçileri olarak gördüklerini söyledi.

Misafir ülkelerin gençleri ile dolu dolu dünya siyaset ve çevre sorunlarına ilişkin görüş alış verişinde bulunduklarına değinen Topuzoğlu, "Konuklarımıza hem Erzurum'u tanımalarını sağladık hem de ortak projeler için fikir birliğine vardık." dedi.

Cultural Youth Exchange Grup lideri İtalyan Lorenzo Matteous ise "Türkiye'de ve kış olimpiyatları şehri Erzurum'da olmaktan dolayı mutluyuz. Burada 3 güzel gün geçireceğiz. Ayrıca ortak projeler üzerinde çalışmalar yapacağız." diye konuştu.