Vali Çiçek: Yeni projeler üreterek Iğdır'ın gelişmesine katkı sağlamalıyız

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır'ın gelişmesi için bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarını ve yeni projeler üreterek Iğdır'a ve kurumlara

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır'ın gelişmesi için bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarını ve yeni projeler üreterek Iğdır'a ve kurumlara katkı sağlamalarını istedi.

Iğdır Valiliği 2010 yılı 3'üncü Dönem Koordinasyon Kurulu toplantısını yapıldı. Toplantıya Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Milletvekili Ali Güner , kurum müdürleri , yatırımcı daire başkanları bölge müdürleri, il müdürleri ve ilçe kaymakamları belediye başkanları katıldı. Burada konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, 2010 yılında alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Vali Çiçek, "Iğdır'ın gelişmesi için tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarını ve yeni projeler üreterek Iğdır'a ve kurumlara katkı sağlamalı Bunun için Türkiye genelinde Kamu İdarecileri'nin AB (IPA) Fonlarının Etkin Kullanımında Desteklenmesi ikili işbirliği projesi kapsamında Valiliklerde AB projelerinin koordinasyonu konusunda bir plan ve proje sistemi kurarak yeni projeler üreteceğiz." dedi.

Çiçek, Iğdır'da 2010 yılı 2. Dönemi itibariyle 25 yatırımcı kuruluşun programda bulunan 483 adet projenin 266 adedi üzerinde çalıştığını kaydetti. Bu projelerden 97 adedinin bitirildiğini, 99 adedine devam edildiğini aktaran Çiçek, "70 adet proje ihale aşamasındadır. Bu projelerin 217 adedine ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanılamamıştır. Bu projelerin sektörel dağılımlarına baktığımızda 46 adedi eğitim, 7 adedi sağlık, 53 adedi tarım, 17 adedi turizm, 1 adedi sanayi, 23 adedi enerji, 136 adedi ulaştırma, 61 adedi inşaat-konut ve 139 adedi diğer kamu hizmetleri sektöründe olduğu görülmektedir." bilgilerini verdi.