Mahkumların topluma kazandırılması için üniversite ile işbirliği yapıldı

Adana'daki Ceza İnfaz Kurumları ile Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) arasında 'karşılıklı iyi niyet ve işbirliği' protokolü imzalandı.

Atılan bu adımla

Adana'daki Ceza İnfaz Kurumları ile Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) arasında 'karşılıklı iyi niyet ve işbirliği' protokolü imzalandı.

Atılan bu adımla Adana E Tipi Kapalı–Açık, F Tipi Yüksek Güvenlikli ile Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumları'ndaki mahkûmların sosyal ve kültürel bakımdan geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu hedef çerçevesinde hükümlü ve tutukluların içerde kaldıkları süreyi en etkin şekilde değerlendirmeleri için gerekli sportif sportif faaliyetler, iş ve mesleki kurslar, mesleki yönlendirme, sağlık taramaları, eğitim ve öğretim çalışmaları gibi etkinlikler düzenlenecek.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ceza İnfaz Kurumları'ndaki bu programa üniversitedeki hastane ve diğer birimlerin katılacağını söyledi.

Türkiye'deki insan hakları ve insani değerleri açısından bu girişimin yararlı olacağını dile getiren Akınoğlu, "Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Katkı sağlamak görevimizdi. Programın başarılı bir şekilde yürüyecek. Ben rektörlük olarak elimden gelen desteği vereceğim."diye konuştu.

Cezaevindeki insanların sosyal hayata uyumları, tekrar topluma kazandırılması bakımından projeye herkesin sahip çıkması gerektiğine işaret eden Akınoğlu, projenin Türkiye'de örnek teşkil edeceğini vurguladı. Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun da çağdaş infaz anlayışında hükümlü ve tutukluları sadece kapalı bir mekânda tutmanın yetmediğini hatırlattı.

Bu vatandaşların tekrar topluma kazandırılması için sosyal ve kültürel yönden desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Akınoğlu, "Adana'daki Ceza İnfaz Kurumları'nda tutulan kişilerin günlerini dolu dolu geçirip bir meslek öğrenmelerini istiyoruz. Üniversitedeki bilim adamlarının yardımıyla hükümlülere daha yararlı olacağız. Bu projenin ilk aşaması. Bir iki yıl sonra programı biraz daha geliştirmeyi arzu ediyoruz. İşbirliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Protokol çerçevesinde Cumhuriyet Savcısı Mustafa Hakan Uyar başkanlığında Güzel Sanatlar Fakültesi Okutmanı Serdar İnöz ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Avukat Yasemin Saraçgil ile Yrd. Doç. Dr. Nükhet Elpeze Ergeç'ten meydana gelen değerlendirme ve koordinasyon kurulu oluşturuldu.