Kilis'te Ahilik Haftası Etkinlikleri

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB), tarafından Ahilik Haftası nedeniyle tören düzenledi.

Kilis'te Ahilik Haftası Etkinlikleri
KESOB binasındaki törene Vali Yardımcısı Eren Arslan, KESOB Başkanı Şevket Memiler, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Yaşar Akgül, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Aldemir, oda başkanları ile oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Törende uzun süre KESOB Başkanı ve Şoförler Odası Başkanlığı görevini yürütmüş olan Hasan Büyükköşker, yılın Ahisi seçilmesi nedeniyle Vali yardımcısı Eren Arslan tarafından plaket verildi.
Hasan Büyükköşker, yaptığı duygulu konuşmada, Kilis'te, odaların kurulmasında büyük emeği bulunduğunu belirterek, "27 yıl oda ve birlik başkanı olarak görev yaptım. Oda ve Birlik Başkanlığını bıraktım, verilen yılın Ahilik ödülü gerçekten duygulandırdı. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
KESOB Başkanı Şevket Memiler, KESOB binasında tadilat yaptıklarını belirterek, "14 odamızı kayıtlı 5 bin 800 üyemiz var. Yeni bir bina yaptırmak için çalışma başlattık. Belediye Başkanımız bize bir arsa verecek. Bu arsanın tahsisi ile birilikte Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in desteği ile bu modern binayı yaptıracağız. Yeni binamız bittiği zaman 14 odamızın içerisinde olacağı konferans salonu ile kurumsal olarak bir binaya kavuşacağız. Bizim yerel
olarak kendi imkanlarımız ile böyle büyük bir hizmet binamızı yapmamız imkansız. Ancak destek alabilirsek yapabiliriz. Bu desteği de Ankara'dan aldık. Ahilik haftası nedeniyle esnaf ziyaretlerimiz olacak. Perşembe günü Ahilik pilavı dağıtacağız. Önümüzdeki yıllarda daha iyi organizasyonlara imza atmak istiyoruz" dedi.
Vali Yardımcısı Eren Arslan ise Kilis'teki, Esnaf ve Sanatların birlikteliğinin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirterek, "Buradaki esnaflarımız bir dayanışma içerisindeler. Bir çok vilayette böyle değil, yeni bina için elimizden gelen ney ise Valilik olarak yapmaya hazırız. Eğer bize düşen bürokratik bir şey olursa, anında çözmeye hazırız. Kurumsal olarak, gerçekten iyi tesislere Kilis'te ihtiyaç var. Esnafımız birlik ve beraberlik içerisinde olduğu zaman başaramayacağı iş yoktur" dedi.