İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kırşehir'de

İçişleri Bakanı Beşir Atalay bir dizi açılış için geldiği Kırşehir'de, emniyet güçlerinin halkın huzuru ve mutluluğu için görev yaptığını söyleyerek, "Emniyet güçlerinin vatandaşa işkence yaptığı dönemler geride kaldı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay bir dizi açılış için geldiği Kırşehir'de, emniyet güçlerinin halkın huzuru ve mutluluğu için görev yaptığını söyleyerek, "Emniyet güçlerinin vatandaşa işkence yaptığı dönemler geride kaldı. O, tek parti dönemindeydi, geçti o dönemler" dedi.
Kırşehir'in Akpınar ilçesindeki Hükümet Konağı ve Emniyet Amirliği binaları ve Polis Meslek Yüksek Okulu açılış törenlerine, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Aslan ile Abdullah Çalışkan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de katıldı.
Bakan Atalay, Kırşehir'in Akpınar ilçesinde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Amirliği binaları ile Kırşehir'deki Polis Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenlerine katıldı. Atalay, açılışlarda yaptığı konuşmada, bakanlığı döneminde ülkedeki bütün hükümet konaklarını elden geçirdiklerini vurguladı.
Ülkenin her köşesinde büyük bir imar faaliyeti bulunduğunu söyleyen Bakan Atalay, 8 yıllık iktidarları döneminde ülkede siyasi istikrar yakaladıklarını, bunun sonucunda da Türkiye'nin büyük bir atılım ve değişim ivmesi kazandığını kaydetti.

"HALK OYLAMASINDAN ALDIĞIMIZ DESTEK BİZE MORAL KAZANDIRDI"
Bakan Atalay, halk oylamasının, bir genel seçimden çok daha önemli olduğunu söyleyerek, "12 Eylül'de yapılan halk oylaması, halkımızın AK Parti iktidarına olan güvenini de gösterdi. Parti olarak, hükümet olarak ve ülke olarak güç kazandık. Ekonomik gelişmelerin önemli sinyaller verdiği bir dönem yaşıyoruz. Bunlar hep sizin sayenizde oldu. Halk oylamasından aldığımız destek, bize yeni bir moral ve şevk kazandırdı. Çalışmalarımızı bu moral ve şevkle daha iyi yapma gayretindeyiz" şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet güçlerinin, halkın huzur ve güven içinde yaşaması için çalıştığını hatırlatarak, "Emniyet güçlerinin vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti. O, tek parti dönemindeydi, geçti o dönemler. Vatandaşın güven ve huzur içinde yaşaması için emniyet teşkilatı gece gündüz çalışıyor" diye konuştu.
Bakan Atalay, "'İşkence, zorlama artık yok. Onu yapanları içimizde barındırmayız. Biz, vatandaşın güven içinde, huzurlu yaşaması için görev yapacağız. Suçun işlenmemesi için önlem alacağız. Suç işlenmişse de onun faillerini bulup adliyeye teslim etmek bizim görevimiz. Bu süreçte bizim yapmamız gereken, suçluyu bulup, insanca muamele ederek yargıya teslim etmektir. Bizler, makam ve mevki sahipleri, buralarda saltanat sürmek için bu makamlara gelmiyoruz, vatandaşa hizmet için bu makamlardayız. Biz,
özellikle son dönemlerde polisimizin, jandarmamızın, vatandaşla iç içe güler yüzlü hizmet vermesini istiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yöndedir" şeklinde devam etti.
Atalay Akpınar ilçesindeki açılışları gerçekleştirdikten sonra, Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu açılışına geçti. Burada öğrencilere seslenen Atalay, insana ve hukuka dayalı bir eğitimin öneminden bahsetti.