Vakıfbank, KUDAKA ve ETSO ile ucuz kredi sözleşmesi imzaladı

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan'ın katılımıyla Erzurum Ticaret Sanayi Odası(ETSO) ve Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı ile ucuz kredi sözleşme protokol

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan'ın katılımıyla Erzurum Ticaret Sanayi Odası(ETSO) ve Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı ile ucuz kredi sözleşme protokolü imzalandı.

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) yönelik ucuz kredi kullandırmaya devam ettiklerini söyledi. Kalkan, yaşanan küresel finans krizi döneminde kredi şemsiyesini kapatmayıp aksine açtıklarını ifade etti. KOBİ'lere yönelik ucuz kredi vermenin kendi genişleme planlarına uygun olduğunu kaydeden Kalkan, "Küresel finans krizi döneminde KOBİ'lere kredi vermemezlik yapmadık. Bankaların kar marjı her geçen yıl daralıyor. Önümüzdeki yıl bu karları elde etmem mümkün görünmüyor." dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Kalkan, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile ETSO üyelerine yönelik 7 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi protokolünü imzaladı. Yücelik, çeşitli bankalarla kredi sözleşmesi imzaladıklarını, ancak bunların çoğunun uygulamada sorunlar çıkarttığına dikkat çekerek, "Kredi sözleşmeleri imzalıyoruz. Ancak uygulamada sistem çalışmıyor. Bu da sorunlara neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Vakıfbank Genel Müdürü Kalkan daha sonra KUDAKA'ya geçti. KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın projelerinden yararlanacak işletmelere yönelik 7 yıl vadeli, 2 yıl anapara ödemesiz banka kaynaklı yatırım kredisi ve fiili ihracat finansmanında 24 ay vadeli banka kaynaklı ihracat kredisi sözleşme protokolü imzaladı. Aydın, yapılan kredi anlaşmasının kendileri ve yatırımcıların kredi temininde büyük finansal kolaylıklar sağladığına vurgu yaptı.