Üniversite Kapısı Öğretmenlere De Açılacak

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Özdemir, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile bir işbirliği protokolü imzalayarak, üniversitenin bilimsel ortam ve imkanlarından ilk ve ortaöğretimdeki öğretmen ve öğrencilerin de yararlanmalarını sağlayacaklarını söyledi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Özdemir, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile bir işbirliği protokolü imzalayarak, üniversitenin bilimsel ortam ve imkanlarından ilk ve ortaöğretimdeki öğretmen ve öğrencilerin de yararlanmalarını sağlayacaklarını söyledi.
MEÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen; 'Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu'nun tamamlandığı bildirildi. 13 Eylül'de başlayan ve MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının 16 günlük bir maratonun ardından sona ererken, eğitimi başarıyla tamamlayanlara da düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Törende konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, bilimsel proje danışmanlığı ile ilgili olarak verilen eğitimlerin, bu alanda atılan önemli bir adım olduğunu ifade ederek, üniversitenin öğretmenlere hizmet vermesinden de büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Öğretmenlerin TUBİTAK'a sunacakları projelerin hazırlık aşamasında başta MEÜ Proje Destek Birimi olmak üzere ilgili tüm birimlerden destek alabileceklerini kaydeden Aydın, eğitim süreciyle ilgili oldukça çok olumlu geri bildirimler aldıklarını kaydetti. Aydın, hedeflenen amaçlara ulaşılabilmesi adına ortaya konulan çalışmaların önemli bir adım olduğunu ifade ederek, söz konusu çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceği bilgisini verdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Özdemir de, MEÜ ile ilgili farklı alanlarda geçtiğimiz dönemlerde ortaya konulan işbirliğinin önümüzdeki süreçte de daha da geliştirilecek ileriye taşınacağının altını çizdi. MEÜ ile ilerleyen günlerde bir işbirliği protokolü imzalayarak, öğretmen ve öğrencilerin üniversitenin bilimsel ortam ve imkanlarından yararlanmalarını sağlayacaklarını anlatan Özdemir, bu konudaki görüşmelerin de sürdürüldüğü bilgisini verdi. Konuşmaların ardından 200 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen; 'Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu'nu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları Rektör Suha Aydın ve Erol Özdemir tarafından takdim edildi.
Öte yandan, kursa; MEÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr.Ülkü Çömelekoğlu, Doç.Dr. Resul Buğdaycı, Doç. Dr. Arzu Kanık, Doç. Dr. SerapYalın, Doç. Dr. Ayla Çelik, Doç. Dr. Taşkıner Ketenci, Doç. Dr. Tayyar Şaşmaz ve Doç. Dr. Bahar Taşdelen ile birlikte TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Yılmaz'ın eğitimci olarak katıldığı bildirildi. Söz konusu kurs kapsamında öğretmenlere bilimsel ve sistematik düşünme modelleri başta olmak üzere; bilimsel araştırma projelerinde çalışma alanları ve alana uygun konu seçimi, bilimsel araştırma yöntemleri, bilimsel araştırmaların planlanması ve yazımı konularında bilgi verildiği kaydedildi.
Bilimsel kaynaklara ulaşma ve kaynak kullanma yöntemleri, bilimsel araştırma projelerinde verilerin tablo ve grafiklerle sunulması ve yorumlanması, proje danışmanlığı ve proje yönetimi konularında da eğitime tabi tutulan öğretmenlere ayrıca bilimsel proje değerlendirme kriterleri, sunum becerileri ve temel iletişim teknikleri konularında eğitim alma fırsatı sunulduğu vurgulandı. Kurs boyunca katılımcıların grup çalışmalarında toplam 30 adet proje planı ve 30 adet de TUBİTAK kriterlerine uygun proje hazırlayarak bunları sunma ve değerlendirdiği belirtilirken, proje danışmanlığında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konulu grup çalışmasında da öğretmen, öğrenci ve sistemden kaynaklanan sorunların masaya yatırılarak çözüm yolu arandığı bildirildi.