Rapid Wien 1-2 Beşiktaş maç özeti ve canlı anlatm

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki 2. maçını Rapid Wien ile deplasmanda oynadı ve 2-1 kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden tek temsilcimiz Beşiktaş, Avusturya'da Rapid Wien'i 2-1 yenerek gruptaki puanını 6'ya çıkardı. Kartal, 1-0 geriye düştüğü maçı Holosko ve Bobo'nun golleriyle kazanarak kupada ne kadar iddialı olduğunu herkese gösterdi.

 Kartal, Viyana'yı fethetti!
UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden tek temsilcimiz Beşiktaş, Avusturya'da Rapid Wien'i 2-1 yenerek gruptaki puanını 6'ya çıkardı. Kartal, 1-0 geriye düştüğü maçı Holosko ve Bobo'nun golleriyle kazanarak kupada ne kadar iddialı olduğunu herkese gösterdi. Avrupa Ligi L Grubu'nda ikinci sınavına çıkan Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta Rapid Wien'i kendi evinde 2-1 devirmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan Siyah-Beyazlı ekibimizin, oyunun kontrolünü eline alması fazla zaman almadı. İlk dakikalarda Quaresma önderliğinde rakip kaleyi adeta abluka altına alan Kartal, 12. dakikada gole çok yaklaştı. Portekizli yıldız, sol kanattan ince çalımlarla rakip ceza sahasına girer girmez sağ ayağıyla nefes vurdu. Ancak meşin yuvarlak alt direkten döndü. 26. dakikada ise Beşiktaş'ın ve sahanın o ana kadar en iyi oyuncusu olan Quaresma, kaybettiği bir topu kazanmaya çalışırken rakibiyle girdiği mücadelede sakatlanarak 32'de yerini Holosko'ya bıraktı.

MAÇIN GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN


İlk yarıdaki müthiş baskısına rağmen gol bulamayan Siyah-Beyazlı temsilcimiz, ikinci 45 dakikanın başında basit bir hatayla golü yedi. 48. dakikada Türk asıllı Yasin Pehlivan'ın sol kanattan ceza sahası içine pasında bir başka gurbetçi futbolcumuz Veli Kavlak, topu ağlara gönderdi: 1-0. Golün şokunu çabuk atlatan Beşiktaş, beraberlik sayısını Holosko ile buldu. Slovak futbolcu, 54. dakika Ernst'in harika ara pasında kaleciyi de geçerek skora dengeyi getirdi: 1-1. Bu golün moraliyle rakip kaleye iyice yüklenen temsilcimiz, 58. dakikada öne geçmeyi başardı. 64'te Tabata'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-2.

İlerleyen dakikalarda uzun toplarla Beşiktaş kalesinde tehlike oluşturmaya çalışan Rapid Wien, son bölümlerde beraberlik golüne çok yaklaştı. 83. dakikada Veli'nin Salihi kafayı vurdu, kaleci Hakan Arıkan ise mükemmel iki refleksle mutlak bir gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki 2. maçından da 3 puanla ayrılarak 2'de 2 yaptı ve Porto'yla zirve mücadelesini sürdürdü.

Beşiktaş'a her yer İstanbul!

Son dönemde Avrupa kupalarındaki başarısını devam ettiren Beşiktaş, deplasmandaki kaybetmeme geleneğini sürdürdü. Siyah-Beyazlı temsilcimiz, Viyana'da R.Wien'i 2-1 yenerek deplasmandaki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Bu arada Beşiktaş, G.Saray'dan sonra Rapid Wien'i kendi sahasında mağlup eden ikinci Türk takımı oldu. Sarı-Kırmızılılar, Rapid Wien'i 1999-2000'de 3-0 yenmişti.

Q7, göze geldi

Beşiktaş'ta Quaresma şoku yaşanıyor. Dünkü maçın 26. dakikasında Guti'nin ceza sahasına gönderdiği pasta Quaresma'dan önce rakip savunma araya girerken, Portekizli yıldız, bir anda yere yığıldı. 6 dakika boyunca tedavi edilmeye çalışılan Quaresma, kendini iyi hissetmeyince yerini Holosko'ya bıraktı. Bugün MR'ı çekilecek olan Quaresma'da yırtık şüphesi olduğu ve 3 hafta takımdaki yerini alamayacağı bildirildi.

Schuster: ikincilik garanti

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Rapid Wien'i yenerek gruptan çıkmayı büyük olasılıkla garantilediklerini söyledi. Maçı daha farklı kazanabileceklerini ifade eden Schuster, "3 kez kaleciyle karşı karşıya kaldık ama golleri atamadık." dedi. Bu arada Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü atan Bobo, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 11'e yükseltti ve Oktay Derelioğlu'na 3 gol daha yaklaştı.