Marmaris'te 'Dünya Yaşlılar Günü' Etkinlikleri

Marmaris Huzur ve Dinlenmeevi Müdürü Psikolog Ufuk Emek, 'Dünya Yaşlılar Günü' nedeniyle huzurevi sakinleri ile bir ile bir araya geldi.

Marmaris Huzur ve Dinlenme Evi müdürü Psikolog Ufuk Emek yaşlıların, yaşanmışlıklarıyla bir milletin temel unsuru olduğuna dikkat çekerek; "Gönül ister ki her yaşlımız, aile ortamında, anne babasının ya da çocuklarının yanında yaşamını sürdürsün, toplumdan soyutlanmasın, kopmasın. Toplumumuzun önemli bir bölümünü oluşturan ve yaşamları süresince edindikleri deneyimleri genç kuşaklara aktararak, onların ülkesine daha yararlı kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlayan yaşlılarımızı, saygıyla anmak ve onların sorunlarına küresel düzeyde dikkat çekmek amacıyla, 1 Ekim tarihi bütün dünyada "Dünya Yaşlılar Günü" olarak kutlanmaktadır.
Türkiye'de 60 yaş ve üzerinde yaklaşık 10 milyon kişi yaşamakta ve üzülerek belirtiyorum ki, bu nüfusun önemli bir bölümü, huzur içinde geçirmeleri gereken bu dönemde ekonomik yokluk nedeniyle, bilinçsiz ve dengesiz beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda kalmaktadır. Şartların bazen buna izin vermediğini ve insanların şu veya bu sebeple kurum bakımına ihtiyaç duymaktadır" diye konuştu.
Emek yaşlıların yaşam standartlarının yükselmesi konusunda etkin bir çalışma yapmak zorunda olduklarını belirterek; "Her insanın temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi ve korunması en büyük dileğimizdir. Ancak bu idealimize ulaşırken, üzerinde yaşadığımız toprağı ve bizleri bugüne getiren yaşlılarımıza daha bir özen, saygı ve sevgi göstermek evlat olarak hepimizin borcudur. Toplumların, yaşlılık dönemini, sağlıklı üretken geçirebilmeleri için, güçlü ve sürekli, gönlü sevgiyle dolu sivil toplum kuruluşlarına büyük ihtiyacımız vardır" dedi.