Lalebahçe Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Konya İl Özel İdaresi işbirliğiyle yapımı tamamlanan Lalebahçe Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Lalebahçe Mahallesi'nde bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 360 metrekarelik kullanım alanı olan Lalebahçe Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Hüsnü Tuna, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya İl Genel Meclisi Başkan Vekili Leyla Erdal, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, AK Parti il ve ilçe teşkilat yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Konya'da 14 Haziran'da uygulamaya geçilen aile hekimliğinin başarıyla sürdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, "Konya merkezde aile hekimliği sayısı 82'ye, dış ilçelerle birlikte 189'a ulaşmıştır. Şehrimizde 549 doktorumuz aile hekimi olarak görev yapmaktadır. Lalebahçe Mahallesi'nde hizmete açacağımız bu merkez, 5 mahalle ve 7 bin nüfusa hizmet verecek" dedi.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, "İl Özel İdaresi ve belediyemiz işbirliğiyle temelini attığımız Lalebahçe Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaatı 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu tesis, resmi kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğidir. İlçemizde sağlık alanında ve diğer alanlarda ihtiyaç duyulan yatırımları hızla yapılmaya devam edeceğiz. Kısa bir süre sonra Telafer ve Karaaslan Aybahçe mahallelerindeki aile sağlığı merkezlerini de hizmete açacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol mensupları, Lalebahçe Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti.