Dışişleri Bakanlığı: Bosna-Hersek'teki seçimlerin güven içinde gerçekleşmesini temenni ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, 3 Ekim'de Bosna-Hersek'te, Cumhurbaşkanlığı Konseyi, ülke parlamentosu, entite meclisleri ve kantonlar düzeyinde yapılacak seçiml

Dışişleri Bakanlığı, 3 Ekim'de Bosna-Hersek'te, Cumhurbaşkanlığı Konseyi, ülke parlamentosu, entite meclisleri ve kantonlar düzeyinde yapılacak seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bosna-Hersek'in içinden geçmekte olduğu kritik süreçte özel önem taşıyan genel seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleşmesini temenni ettikleri belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, Bosna-Hersek'in istikrarlı, etkin, demokratik, Avrupa ve Avrupa-Atlantik yapılarıyla bütünleşme yolunda ilerleyen bir devlet haline gelmesine büyük önem atfetmektedir. 3 Ekim seçimlerinin Bosna-Hersek'in bu yoldaki çabalarına ivme kazandıracak yeni ve dinamik bir sürece vesile olmasını diliyoruz. Seçimler, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve AGİT Parlamenter Asamblesi Türk Grupları'na üye milletvekillerimiz, AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (ODIHR) bünyesinde bakanlığımızca görevlendirilen bir ekip ve Saraybosna Büyükelçiliğimiz ile Mostar Başkonsolosluğumuz görevlilerinden müteşekkil geniş bir Türk gözlemci heyetince de izlenecektir. Bosna-Hersek'in istikrar ve refahı için ikili, bölgesel ve çok taraflı platformlarda sürdürdüğümüz samimi ve kararlı gayretler, seçim sonrası dönemde de aynı yoğunlukta devam edecektir."