CHP'li Duyan'dan eski BTP'li Kılıç'a ziyaret

CHP Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) üyesi Mahmut Duyan, referandumda anayasa değişikliğine 'evet' dedikleri için Bağımsız Türkiye Partisi'nden ihraç edil

CHP Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) üyesi Mahmut Duyan, referandumda anayasa değişikliğine 'evet' dedikleri için Bağımsız Türkiye Partisi'nden ihraç edilen ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere gelen 22. dönem CHP Mardin Milletvekili MYK üyesi Mahmut Duyan eski BTP ilçe teşkilatını ziyaret etti. Tanışma amaçlı ziyaret gerçekleştirdiklerini aktaran Duyan, Mardin'e bağlı diğer ilçelere benzer ziyaretler gerçekleştireceklerini aktardı.

Referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladıkları için BTP Genel Başkanı Haydar Baş'la ters düşen ilçe teşkilatı, partiden ihraç edilmişti. BTP eski İlçe Başkanı Salih Kılıç ise gerçeklerle bu kadar ters düşen bir partide olmaktan rahatsızlık duyduklarını belirterek, istifa ettiklerini belirtmişti.

Bu arada CHP'li Duyan, gazetecilerin geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa ettiğini açıklayan İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile ilgili soruları üzerine, "Tabi takdir onundur. İstifa etti bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz. Zaten onun tabanı nereden geldiği belli." diye konuştu.