Bozbey'e İki Büyük Üyelik

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul'da gerçekleştirilen UCLG â€" MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı) toplantısında, UCLG Dünya Konseyi ve UCLG-MEWA Konseyi üyeliklerine seçildi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul'da gerçekleştirilen UCLG â€" MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı) toplantısında, UCLG Dünya Konseyi ve UCLG-MEWA Konseyi üyeliklerine seçildi.
Nilüfer Belediyesi'nin de üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantısı İstanbul Hilton Otel'de gerçekleşti. Ana hedefinin yerel yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde işbirliği yoluyla yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını geliştirerek, demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ile sözcüsü olmak olan UCLG-MEWA 2004 yılında Paris'te kuruldu. Dünya üzerindeki bütün ülkeleri kapsayan bu teşkilat 4 bini aşkın üyeye sahip olurken, UCLG-MEWA, Afganistan, Bahreyn, İran, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Filistin, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'den 103 üyesi olan bölgedeki en büyük yerel yönetim örgütü haline geldi. 16 Aralık 2010 tarihinde İran'da gerçekleştirilecek toplantı ile UCLG-MEWA Yönetim Organları oluşturulacak. UCLG Dünya Kongresi ise 16-20 Kasım 2010 tarihlerinde Meksika'nın Mexico City kentinde gerçekleştirilecek.
Yapılacak büyük kongre öncesi İstanbul'da gerçekleştirilen UCLG â€" MEWA Kongresi'nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, UCLG Dünya Konseyi ve UCLG-MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı) Konseyi üyeliklerine seçildi.