Abdüllatif Şener Saadet Partisi'nin başına mı geçiyor?

Abdülletif Şener, Saadet Partisi'ndeki ayrışma sonrası açığa çıkan 'Saadet'in başına mı geçecek?' söylentileri yorumladı.

Abdüllatif Şener Saadet Partisi'nin başına mı geçiyor?
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bugün Habertürk Gündem’in konuğuydu. Ece Üner’in sorularını cevaplayan Şener, Necmettin Erbakan’a bir gazetecinin sorduğu “Abdüllatif Şener ile siyasi bir birliktelik olur mu?” sorusuna “Temenni ediyorum.” cevabını vermesini yorumladı.

TÜRKİYE PARTİSİNİN AKIBETİ

Ece Üner’in “Erbakan’ın temenni cevabı hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna karşılık olarak Şener “Biz Türkiye Partisi’yiz. Türkiye Partisi genel başkanıyım. Türkiye partisi mevcut yanlış siyaseti düzeltmek, eski siyaset anlayışı yerine yeni siyaset anlayışını getirmek üzere kurulmuştur. Türkiye’nin tamamında örgütlenmiş bir partimiz var. Türkiye Partisi yoluna bu şekilde devam etmektedir.” cevabını vererek saf değiştirmeyeceğini net bir şekilde dile getirdi.

TEMENNİ NE DEMEK?

Ece Üner, Erbakan’ın sözlerini “Herhangi bir cümle değil, sizi partide görmek istediğini temenni ediyor” ifadesinin üzerine Abdüllatif Şener “O şu anlama geliyor; gazeteci birine sorduğu zaman ‘Sizinle aynı partide olmasını ister misiniz’ diyince ‘Temenni ederim’ demiş olmak duyduğu yakınlığı, sevgiyi ifade eder. Ama bu somut olarak o sorunun cevabı değildir.” dedi.

‘KABA VE HOYRATLAR’

“Türkiye’de en fazla başvurulan seçim taktiği ittifaklardır. Şimdi Türk siyasetinde gördüğümüz hadise şudur; Mecliste grubu bulunan dört siyasi parti (AKP, MHP, CHP, BDP) var. Bu partiler uç politikalar yapıyorlar. Kıyasıya birbirleriyle mücadele ediyorlar. Ve çok kaba hoyrat sözlerle karşılıklı eleştirilerle kini ve nefreti derinleştiriyorlar. Halk arasında ayrışmaya yıl açmaya çalışıyorlar.” diyen Abdüllatif Şener, meclisteki partilere yüklendi.

Ece Üner’in ses kısıklığı rahatsızlığı da gözlerden kaçmayan programda Şener, yorumlarına seçim ittifakı için açık kapı bıraktıklarını da ekledi ve özel açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaları haberin devamındaki videodan izleyebilirsiniz.