New York'taki Türk öğrenciye soykırımı kabul et ödevi!

ABD'nin New York kentinde yaşayan bir Türk öğrenciden sözde Ermeni soykırım olaylarını destekleyen bir ödev hazırlanması istendi.

New York'taki Türk öğrenciye soykırımı kabul et ödevi!
New York'taki Türk öğrenciye soykırımı kabul et ödevi!
New York'un Manhattan semtindeki La Guardia Lisesi'nde bir Türk öğrenciden, "Dünya Tarihi” dersinde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen bir ev ödevi hazırlanması istendi.

Olayın, ABD’de düzenlediği konser ve etkinliklerle tanınan organizatör Serdar İlhan’ın 10’uncu sınıfında öğrenim gören oğlunun, ev ödevlerini babasına gösterip seyretmek zorunda bırakıldığı sözde "Ermeni soykırımı" filmini babasına anlatmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi.

Bu durum üzerine Türk öğrencinin ailesi, hem okul yönetimine itiraz mektubu yazdı hem de New York Başkonsolosluğu'na başvurdu.

Ailenin okul yönetimine yazdığı mektupta, ev ödevinin tamamen yanlı olduğu, ödevde ve ilgili okul kitabında konuyla ilgili verilen kaynakçaların tarafsız olmadığı belirtilerek, söz konusu iddiaları reddeden ve tarafsız bir görüş açısı sunan kaynakçaların neden yer almadığı sorusu da yöneltildi.

Mektupta, okul yönetiminin 1915 olaylarını tarafsız şekilde değerlendiren referanslara ve akademisyenlerin kitaplarına başvurması gerektiği vurgulandı.

İDDİALARI ÇÜRÜTEN ÖDEV HAZIRLADI

 Türk öğrencinin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının doğru olmadığını nedenleriyle anlatan bir ev ödevi hazırlayarak öğretmenine verdiğini bildirildi

Bu arada aile tarafından bilgilendirilen New York Başkonsolosluğu yetkilileri de derhal okul yönetimiyle temasa geçti. Yetkililer, New York ve çevresindeki okullarda bu tür durumlarla karşılaşan Türk öğrencilerin ailelerinin durumdan kendilerini, “tcbkny@broadviewnet.net” e-posta adresi üzerinden haberdar etmelerini, ABD'nin diğer eyaletlerinde benzer durumlarla karşılaşan velilerin de Türk Başkonsoloslukları'na başvurmalarını istediler.

ABD’deki Türk sivil toplum örgütleri de konuyla ilgili tüm ABD genelinde benzeri olayların yaşanmaması için Türk velilerin uyarılması konusunda güçlü bir kampanya başlatma hazırlığında.


New York'ta 1996 yılından beri devlet liselerinde “Dünya Tarihi-Küresel Tarih” dersinde, Birinci Dünya Savaşı kapsamında 1915 olayları, Ermeni iddialarını destekleyen bir perspektiften verilerek okutuluyor ve okul kitaplarında kaynakça olarak Ermeni tarafının görüşlerini savunan kitaplara ve yazılara yer veriliyor.