'Bilgisayarım kurcalanmış incelettireceğim'

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, Meclis'te bulunan bilgisayarının kurcalandığını öne sürdü.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan MİT Şube Müdürü ve ve üç jandarma personeli ile cezaevinde görüşen CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, TBMM’deki odasında bulunan bilgisayarının 'kurcalandığını' belirterek ‘’İçine bir şeyler yerleştirmiş olabilirler, incelettireceğim’’ dedi.

Ersin, Fransa’dan postayla gönderilen 'Anadolu İslam Cumhuriyeti Anayasası' yazılı Kuran-ı Kerim CD’lerinin Meclis yönetimince geri toplanması amacıyla, kendisinden habersiz odasına girildiğini belirtti. Ersin GAZETEPORT’a şunları söyledi:

‘’25 Aralık’tan bu yana İzmir’deyim. İki gün önce sekreterimi aradım. CD’lerin toplanması amacıyla milletvekillerinin odalarına girildiğini öğrendim. Bunun üzerine odamda bir eksik olup olmadığının araştırılmasını istedim. Hırsız gibi böyle sekreterim veya danışmanım yokken ne hakla benim odama giriyorlar? Bunun adı operasyon… Benim odamda evraklarım var, belgelerim var. İsmini gizlediğim kişilerden aldığım belgeler var”

“BİLGİSAYARIM KURCALANMIŞ”

Odasındaki belge ve bilgilerin “elden geçmiş” olabileceği kaygısı taşıdığını taşıyan CHP’li Ersin, Şöyle devam etti:

“Odamdaki bilgisayarım da kurcalanmış. Bilgisayarıma girilmiş olduğu endişesine kapıldım. Gerekli incelemeyi yaptıracağım. Hoş olmayan bir şeyler, bilgisayarıma yüklenmiş olabilir. Bugünkü teknoloji dikkate alındığında, her şey dikkat etmemiz gerekiyor. Bu milletvekillerine yönelik, kuşkulu bir operasyon. Kim olduğunu bilmediğimiz kişiler tarafından mesai saati dışında odalarımız karıştırıldı. Bir CD’den bahsediliyor ama ne arandı bilmiyorum. Odamın anahtarı, bir sekreterimde bir de ben de vardı. Demek ki öyle değilmiş, oda anahtarımız üçüncü bir kişide daha varmış. ‘’

FINDIKLAR DA KAYIP

Odaya giren kişi veya kişilerin sekreterinin Ordu’dan kendisine hediye olarak getirdiği bir kilo fındık paketini de aldığını söyleyen Ersin, ‘’Benim dolabımda duruyordu henüz açmamıştım, onu da götürmüşler” diye konuştu.