Elazığ'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu

Elazığ'da toplam 26 kilo 708 gram esrar, bin 280 paket kaçak sigara ve 8 bin 460 adet kaçak puro ele geçirildi.

Elazığ'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu
Elazığ'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nce kaçak sigara ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik bir dizi çalışma kapsamında Diyarbakır istikametinden İstanbul'a gitmekte olan iki kargo firmasına ait 2 adet kamyon şüphe üzerine durduruldu. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada, mühürlü 5 adet koli içerisinde çeşitli markalarda toplam bin 280 paket kaçak sigara ile 8 bin 460 adet kaçak puro ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin genel uygulaması kapsamında V.T. isimli şüpheli şahıs üzerinde yapılan aramada toplam 2 kilo 594 gram esrar olduğu tahmin edilen madde ele gecirildi. Yaşının küçük olması nedeni ile Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen V.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bir kargo firmasına ait kamyonda ise, dedektör narkotik köpeği 'Otto'nun bir koliye tepki vermesi üzerine koli Cumhuriyet Savcısı nezaretinde açılarak 4 paket halinde toplam 4 kilo 440 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şüphe üzerine özel bir otoda ve şahısların üzerinde yapılan aramada da toplam 19 kilo 600 gram esrar maddesi ile 76 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili M.S.Ç., A.I. ile M.Y. isimli şüpheli şahıslar sevkedildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, uyuşturucu madde ve kaçak sigara ile ilgili operasyonların devam edeceğini belirterek, uyuşturucu ile mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.