İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi 2010 Özel Sayısı

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı tarafından yayınlanan İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi'nin 2010 yılı özel sayısı Konya'da tanıtıldı.

İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi 2010 Özel Sayısı
İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi 2010 Özel Sayısı
Mehir Vakfı İlim Heyeti Üyesi Abdullah Şafak tarafından Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıyla tanıtılan derginin Nisan ve Ekim aylarında yayınlanacak sayılarıyla ilgili bilgiler verildi. İslam Hukuku ile ilgili çeşitli kurum ve üniversiteler tarafından yayınlar yayınlandığını belirten Abdullah Şafak, "Mehir Vakfı olarak bizler de 2002 yılından itibaren ilmi çalışmalarımız kapsamında yılda 2 kez olmak üzere Nisan ve Ekim aylarında yayınladığımız İslam Hukuklu Araştırmaları Dergisi'nin 8. Yılında iki ayrı özel sayıyla halkımızın karşısına çıkacağız" dedi.

Nisan ayında yayınlanacak derginin konusunun İmam-ı azam Ebu Hanife hazretleri olduğunu ifade eden Şafak, "Ekim ayında çıkaracağımız sayımızda ise Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Acar'ın İslam İktisadı ile ilgili araştırması yayınlanacak. Hem İmam-ı azam Ebu Hanife hazretleri, hem de İslam İktisadı özel sayılarında çalışmaları ile yer alarak İslam dünyasına katkıda bulunmak isteyen ülkemizdeki tüm akademisyenlerimize ve sahasındaki uzmanlara bu duyuru vesilesiyle çağrıda bulunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Derginin her sayısının bin adet basıldığını dile getiren Şafak, ilgili kurum, kuruluş ve şahıslara derginin ücretsiz olarak gönderildiğini sözlerine ekledi.