Çocuğunuz bilgisayar başında çakılı kalmasın

Uzmanlar çocuğun okul yaşantısı kadar ailesiyle birlikte zaman geçirmesinin de onun sağlıklı gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söylüyor.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, yarıyıl tatili konusunda ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Çocukların yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için anne babaların ilgi göstermesini isteyen Erdoğan, "Ailesinden bu ilgiyi göremeyen çocukların büyük bir bölümü ne yazık ki 'bilgisayar¸ televizyon ve cep telefonu' ile zamanlarını değerlendirmektedir" diye konuştu.

Özellikle, çalışan anne ve babaların, izinlerinin bir bölümünü çocuklarının tatil döneminde kullanmasını tavsiye eden Erdoğan, bunun, aile içi iletişimi artıracağının altını çizdi. Çocuğun okul yaşantısı kadar ailesiyle birlikte zaman geçirmesinin de onun sağlıklı gelişimi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Erdoğan, "Açıkça ifade edeyim ki okulların tatil olması nedeniyle biraz daha rahat ve toleransla karşılanan çocuklar bu üç teknolojik aygıtı doğru ve zamanında kullanmadıkları sürece zamanlarını yanlış değerlendirdikleri gibi, sanal alemden hayatın gerçeklerine dönebilmede bir bocalama yaşıyorlar, tatilin bitmesi ile birlikte derslere, arkadaşlarına ve sonuçta okula uyum sağlamada zorluklar çekebiliyorlar" şeklinde konuştu.

Karşılaşılabilecek tüm bu sorunları aşmak için ailelerin çocuklarıyla birlikte olmasını isteyen Erdoğan, beraber zaman geçirmek için fırsatlar aranması gerektiğini, çocuğa tatilin sürekli rahatlık anlamına gelmediğinin anlatılması gerektiğini söyledi.

Çocuklarla ortak programlar yapılmasını isteyen Erdoğan, "Bu programın içinde akraba ziyaretleri, eğlence, kitap okuma, sinema, tiyatro gibi faaliyetlerin yanı sıra mutlaka zayıf derslerini destekleme ve tekrar için sıkıcı olmayan bir çalışma programı uygulanmalıdır" önerisinde bulundu.