Ataşehir Belediyesi karla mücadeleye hazır

Hafta sonu beklenen yoğun kar yağışından dolayı Ataşehir Belediyesi, ilçede her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerini aldı. Ekipler kar yağışının en yoğun beklendiği Cumartesi- Pazar- Pazartesi ve Salı günleri 24 saat hizmet verecek.

Hafta sonu beklenen yoğun kar yağışından dolayı Ataşehir Belediyesi, ilçede her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerini aldı. Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri kar yağışının en yoğun beklendiği Cumartesi- Pazar- Pazartesi ve Salı günleri 24 saat hizmet verecek. 3 ambulans, 6 kamyon, 2 tuzlama aracı, 1 kuka, 1 vakumlu araç, 3 CSB, 2 loder, bir dozer, 4 kompaktörden oluşan araç ekibini oluşturdu ve personelini 24 saat alarm durumuna geçirdi.

Ataşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıları dikkate alarak son yılların en sert kışını rahat atlatmak için tüm önlemleri aldı. Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde alınan önlemleri açıklayan Başkan Yardımcısı Erol Dolu, kışla mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir hafta önce alınan hava tahmin raporlarını değerlendiren Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yaptığı planlamaya uygun olarak oluşturulan kriz çalışma programını açıklayan Başkan yardımcısı Erol Dolu, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Zabıta, Veteriner ve Ulaştırma Müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Erol Dolu; “Yeni kurulan bir belediye olarak ilk kışımızı atlatacağız. Ancak şanssızlığımız ilk kışımız Meteoroloji’nin yaptığı açıklamaya göre son yılların en sert kışına denk geliyor. Biz her türlü tedbirimizi aldık, bu doğal sınava hazırız” dedi. Dolu, diğer belediyelerden Ataşehir’e devredilen araçların neredeyse kullanılamayacak durumda ve yetersiz olduğuna dikkat çekerek, ilçedeki inşaat firmalarından takviye destek sağlandığını söyledi.

450 Ton Tuz Stoğu Yapıldı

Ataşehir Belediyesi çetin geçecek kış ayları için önceden 200 ton tuzu stokladı. Yapılan yoğun kar yağışı ve buzlanma uyarılarından sonra stoklarına 250 ton daha tuz ekledi. Tuz başta olmak üzere her türlü kışla mücadelenin yapılacağı ekipman ve malzemeyi hazırladıklarını belirten Dolu, Ataşehir’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ile de koordineli çalışacaklarını kaydetti.

Evsizler Donma Tehlikesine Karşı Sokaktan Alınıyor


Soğuk kış günlerinde sokaklarda yaşayan evsiz vatandaşlar da Ataşehir’de unutulmadı. Ataşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri ilçede sokakta yaşayan vatandaşları sıcak ve kapalı bir ortama yerleştiriyor. Burada kendilerine sıcak bir yatak, banyo ve yemek imkanları sağlanacak. Ataşehir Belediyesi ilçe halkının talep ve şikayetlerini karşılamak için bir e-mail adresi oluşturdu.

Karla Mücadele konusunda talep ve şikayetleri olan Ataşehirliler krizmasasi@atasehir.bel.tr adresinden ayrıca 0216 570 50 00 numaralı telefondan ulaşabilecekler.