Belediye güzel şiir okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Beylikdüzü Belediyesi'nce düzenlenen okullar arası şiir okuma yarışmasında, öğrenciler ödül töreninde mutluluk gözyaşı dökerken, okudukları şiirlerle dinleyicileri duygulandırdı.

Belediye güzel şiir okuyan öğrencileri ödüllendirdi
Belediye güzel şiir okuyan öğrencileri ödüllendirdi
Lise ve ilköğretim olmak üzere iki kategoride Pınarkule İlköğretim Okulu’nda Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olanlaraysa DVD player hediye edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek’in Çile isimli kitabı hediye edildi.

BEYLİKDÜZÜ'NDE ŞİİR ZİYAFETİ

İlköğretim okulu kategorisinde bölge içerisindeki 22 okulun birer öğrenciyle temsil edildiği yarışmada, Galip Balkar İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Elif Nur Ecer okuduğu Bingöl’ün Çobanları isimli şiirle birinci oldu. Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu’ndan 3. sınıf öğrencisi Şeyda Aslan ikinci olurken, Koç İlköğretim Okulu’ndan 8. sınıf öğrencisi Büşranur Falay üçüncü oldu. 9 okulun katıldığı liseler arası yarışmada ise Vali Muammer Güler Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi İzel Dilan Sarı, Yavuz Bülent Bakiler’in ‘Gözlerin İstanbul Oluyor Birden’ isimli şiiriyle birinci oldu. Gürpınar İMKB Endüstri Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Hande Sarızeybek ikinci olurken B. Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Batuhan Kocaman üçüncü oldu.

UZUN: İYİ Kİ ŞİİR VAR

Katılımcı tüm gençleri kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “İyi ki şiir var iyi ki şairler var. Bütün şiirlerde gördüğümüz üzere, şiir az sözcüklerle çok mana ifade etmek demektir. Günlük hayatımızda sevgi, sıcaklık ve samimiyet ifade eden sözcükleri seçersek muhataplarımız tarafından doğru anlaşılacağız. Bu sebeple diyorum ki lütfen aramızda iletişim kurarken mümkün olabilecek en iyi sözcükleri değerlendirmek suretiyle birbirimizle iletişim kuralım. 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nin İstanbul olması dolayısıyla Kültür Müdürlüğümüzün de katkılarıyla bu tip faaliyetlere daha çok yer vermeliyiz. Katılımcı tüm gençlerimizi kutluyorum buna benzer birçok etkinliği bu yıl yapacağımız konusunda teminat veriyorum” dedi.