Haiti'deki Türkler geri dönüyor

Haiti'nin başkenti Port Au Prince'de Birleşmiş Milletler bünyesinde görev yapan 52 kişilik Türk polis gücünden, Ocak ayında süresi dolacak 13 polis memuru ile aileleri, Türkiye'ye dönecek.

Depremden dolayı yerle bir olan başkentte şiddet olaylarının artması ve bölgedeki güvenliğin sağlanamaması nedeniyle ay sonunda süresi dolacak polislerin erken tahliyesine karar verildi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Türkiye'ye dönecek polislerin yerine yeni polisler gönderilmeyecek. Haiti'de kalacak görev süreleri devam eden 39 polisle ilgili kararın ise daha sonra verileceği bildirildi.

Haiti'de görev yapan 5 polis eşi ve 6 çocuk da aynı uçakla Türkiye'ye dönecek. Türk polisleri, aileleri ve çocuklarını tahliye edecek C-130 tipi askeri kargo uçağının Port-au-Prince Havalimani'ndan havalanarak New York JFK Havalimanı'na gideceği bildirildi. Uçaktaki polis ve ailelerinin New York'tan çarşamba günü tarifeli uçakla Türkiye'ye gideceği kaydedildi.

AKUT ÜYELERİ HAİTİ'DE

Öte yandan, AKUT üyesi 6 kişinin de bugün Türkiye'den kalkan bir başka kargo uçağıyla deprem bölgesine geldiği öğrenildi. Arama-kurtarma ekibinin Port-au- Prince'de çalışmalara başladığı açıklandı. Kızılay'ın bölgede hazırlık yapmak için gönderdiği 2 kişiye ek olarak bu akşam gelecek kargo uçağıyla sağlık personeli sayısını artırması ve Haiti'de bir sahra hastanesi kurması planlanıyor.