Sağlık çalışanlarına çok büyük zam

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuşutu.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Tü ; rkiye Bü ; yü ; k Millet Meclisi ' nde partisinin haftalık olağan grup konuşmasında partililere sesleniyor . Erdoğan , muhalefetim emekli maaşlarındaki artışla ilgili eleştirilere geç ; miş dö ; nemin rakamlarıyla cevap verdi .

Erdoğan ' ın aç ; ıklamaları şö ; yleydi :

Tü ; rkiye en hızlı bü ; yü ; yen ve puanı yü ; kseltilen ü ; lkeler arasında yer aldı .

Krize karşı dayanıklılık gö ; sterdik . Milleti aldatan iktidarlardan olmadık . Olmayacağız . Geç ; miş iktidarlar gişbi pembe tablolar ç ; izmedik .

Ben etkilemeyecek demedim . Teğet geç ; ecek dedim . Bunun biraz sü ; rtü ; nme payı olacak anlamına geldiğini baksalardı gö ; rebbilirlerdi . Bu en az zararı gö ; rerek geç ; ecek anlamındadır . Bunu da gö ; rdü ; k . Biz başarılı kriz dö ; nemi geç ; irdiğimizi tü ; m dü ; nyaya gö ; sterdik . İzlanda ' nın yaşadığını gö ; rdü ; k . Japonya Almanya Amerika ' nın yaşadıklarına hep birlikte şahit olduk . Tü ; rkiye ' nin başarısı gö ; lgelenmeye ç ; alışılıyor . Ekonomide moraller ve beklentiler son derece ö ; nemlidir . Ama muhalefet ü ; lkeye karamsarlık kö ; tü ; mserlik pompalamaya devam ediyor . Bugü ; n kalkmışlar bizim kü ; resel kriz sınavımızı kü ; ç ; ü ; mseme cü ; retini gö ; sterebiliyor . MHP ' nin tabanını tenzih ederim . Ancak Sayın Bahç ; eli ve etrafındaki bir kaç ; kişiyle hala polemik yapamaya devam ediyor . Meclis ' i markete ç ; evirdiler . Ö ; nlerine unu bulguru doldurmuş bizim zamlarımızı eleştiriyor .

Allah aşkına bir parti bu kadar kendi tuzağına dü ; şebilir mi? Kendi kazdığı kuyuya dü ; şebilir mi? Siz bir defa milletin verdiği gö ; revi yerine getirmemiş bir iktidarsınız . Buradan soruyorum . Sayın Bahç ; eli siz emekli iç ; in ne yaptınız .

Muhalefet hangi hakla bu maaşı dü ; şü ; k buluyor . TÜ ; İK verileri ortada . . . Şimdi rakamlar vereceğim . Sayın Bahç ; eli rakamdan ne kadar anlarsa . Yanında anlayan birileri vardır mutlaka . . .

O gü ; n asgari ü ; cret ile ne alınıyorsa bugü ; n ondan kat kat fazlası alınıyor .

O gü ; n 276 kilogram ekmeğe karşılık geliyor . Bugü ; n 330 kilogram ekmeğe tekabü ; l ediyor . Geriye gitmiyoruz Sayın Bahç ; eli . İleri gidiyoruz . Halep ordaysa arşın burada . . . Gö ; reve geldiğimiz gü ; nden bu yana emekli maaşlarını ciddi oranda artırdıkç ; Alım gü ; cü ; nde de ciddi artış var . MHP ' lilerin ö ; nlerine dizdiği o ü ; rü ; nleri eskiden benim emeklim sadece vitrinde seyrediyordu . Yeterli mi hayır . Daha ilerilere taşıyacağız .

Hala kriz tellallığı yapanlara bu rakamları buradan ithaf ediyorum .

SAĞLIKTA REFORM

Sağlıkta ö ; nemli reformlar yaptık . Sağlıkta cumhuriyet tarihinin en bü ; yü ; k devrimini yaptık . Tasarının amacı halka yü ; ksek standartta kaliteli ve kolay erişebilir hizmet vermektir . Devletin hastanelerini birleştirdik . Kapısından adım atmanın bile imkansız olduğu hastaneler halkımızın girebilmesini sağladık . Gü ; nü ; mü ; z şartlarına uygun modern hastaneler inşa ettik . Hakkari Yü ; ksekova ' da bile bu şartlarda hastaneler yaptık . Bunlarla kimseye ayrımcılık yapmadığımızı gö ; sterdik . Muhalefet laf ü ; retti , biz icraat . .

İlaç ; ta sosyal bir aç ; ılım yarattık . Vatandaş ilacını her zaman bulabiliyor . Geç ; mişte sabahtan akşama kadar ilaç ; kuyruklarında bekleniyordu .

Eczaneleri kapatıyorsun . Nasıl kapatırsın ya? Sen bunu yaparsan biz de gerekli adımlarımız atarız . O dernek bu dernek demeyiz . Zannediyorlar devlet geri dö ; nemez . Geri dö ; nmemde devlet gö ; revimi yerine getiri farklı formü ; lleri devreye sokarım . Bakanlık gerekli ç ; ağrıyı yaptı . Gelir oturur gereğini yapar . Yapmazsan bende eczanelerle tek tek anlaşmamı yaparım . Ben halkımın sağlığını ideolajilere kurban etmem .

Bakıyorsun hastanede doktor yok . Nerde diyorsun . Part time ç ; alışıyor . Muayenehanesinde diyor . Niye part time ç ; alışıyorsun . Tam gü ; n niye ç ; alışmıyorsun .

Getireceğimiz yasa ile hekim maaşları ciddi oranda artırılacak . Yasayla uzman hekimlerin maaşı yü ; zde 71 oranında artırılacak . Ü ; niversite hastanelerinde daha ç ; ok araştırma yapılacak . Yasayla aracıları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz .

DIŞ POLİTİKA

Dış politika ile ilgili ç ; alışmalarımız devam ediyor . Dü ; n Lü ; bnan Başbakanı Hariri misafirimizdi . Lü ; bnan ile Tü ; rkiye arasında vizelerin kaldırılması kararı aldık . Bu ç ; ok ö ; nemli bir karardır .

Vizenin kalkmasının ardından Suriye ve Ü ; rdü ; n ' den turist akını başladı . Şam ' ı ziyaret edeceğiz . Halep ' i ziyaret edeceğiz . Bu lşehirlerin bize nasıl benzediğini gö ; zlerimizle gö ; receğiz . Biz gö ; sterilen sevgiyi gö ; receksiniz . Bu varya bu bambaşka bir şey . Bu kervansaray aynen biz de var ya , bu cami aynen bizde var ya diyecek , bunu gö ; receksiniz . Orada biriyle konuşurken evinize hoşgeldiniz deniyor . Farklı bir ifade değil .

Bu olay vizelerin kalmasından ç ; ok ö ; te bir şeydir . Yü ; zyıldır araya yapay sorunlar konulan komşular yeniden kucaklaşıyor . Kimse bunlardan rahatsızlık duymasın . Sadece olması gerekenler oluyor .

Tü ; rkiye ' nin dış politikası geç ; de olsa rayına giriyor . Ç ; ok yö ; nlü ; bir dış politika izliyoruz . Bugü ; n Rusya seyahatimiz olacak . Putin ve Medvedev ile gö ; rü ; şmeler yapacağız . Bu bir aşk işidir . Bu bir sevda işidir . Biz bu aşkın peşindeyiz . Tü ; rkiye kö ; prü ; ü ; lkedir . Tü ; rkiye ü ; ç ; yanı denizlerle kaplı denir . İş bu klişelerin altını doldurmaya gelince kimse bir şey yapmaya yanaşmaz .

Şimdi aynı senaryoyu harekete geç ; irme senaryosu var . Allah aşkına yargıyaı tartışma konusu yaparak nasıl bu ü ; lkeye fayda sağğlayacaksın . Kurumlar arasına husumet sokarak bu millete nasıl hizmet edeceksin . Yapay gü ; ndem oluşturuluyor . Bir ü ; lkenin başbakanı genelkurmay başkanı ile 3 kerede gö ; rü ; şü ; r beş kerede gö ; rü ; şü ; r . Bundan niye rahatsızlık duyuyorsun . Bunun ne sakıncası var .

Onlar ç ; etelerle mafyayla gö ; rü ; şü ; r , biz de Genelkurmay Başkanımızla gö ; rü ; şü ; rü ; z . Benim Genelkurmay Başkanımla gö ; rü ; şmemden niye rahatsız oluyorsum . Tü ; rkiye demokratikleşiyor . Tü ; rkiye ayalklarındaki progalarından kurtuluyor . Demokratik srtandartlardan kim neden rahatsız olsun . Tü ; rkiye ilerleme kaydedince bunların kirli emelleri ortaya ç ; ıktı . Bunlar şimdi demokrasiden korkmaya ü ; rkmeye başladılar . Şimdi sivil diktadan tek adamlıktan bahsediyorlar . Yeni senaryoları budur . Ak Parti ' nin gizli gü ; ndemi var diye milleti ü ; rkü ; tenlerin yeni yö ; ntemi bu . Yeni kavramları ortaya koyarak korku tü ; ccarlığına soyunuyorlar . Tü ; rkiye 7 yıl ö ; ncesine gö ; re daha demokratik yapıya sahip mi değil mi? Onların cevabı bellidir . Ben halkıma soruyorum . Onların cevabı ö ; nemli .