Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu açılıyor

Kadir Topbaş tiyatronun kapılarını basın mensuplarına açtı ve eleştirileri cevapladı.

Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu açılıyor
  16 ay ö ; nce tartışmalarla yıkılıp yerine yenisi yapılan Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu perdelerini aç ; ıyor . Kadir Topbaş tiyatronun kapılarını VATAN ' a aç ; tı , eleştirileri yanıtladı .

&ldquo ; Sahne yenilenirken bir mahalle baskısı oluşturulmaya ç ; alışıldı&rdquo ; dediniz . Nedir mahalle baskısı dediğiniz? Aç ; ıldıktan sonra da tartışmalar devam edebilir mi?

Mahalle baskısının devamı mı? Bilemem ki! Kimileri ç ; ok konuştu . Bazıları duygusal olarak duygularını ortaya koydu ama birileri de bunu fırsat bildi ve siyaset yapmaya kalktı . Birileri belki gerç ; ekten duygusaldı , belki gü ; venmedi , belki &ldquo ; yıllarca uzayacak bir inşaat olabilir&rdquo ; diye dü ; şü ; ndü ; , diğerleri de &ldquo ; tam zamanıdır şimdi&rdquo ; der gibi . Şimdi konuşma sırası bizde . Benim konuşmama gerek var mı? İşte cevap burada .

Burası tam planladığınız gibi oldu mu?

Kesinlikle . Burada bir İstanbul Kongre Merkezi dü ; şü ; ndü ; k . Muhsin Ertuğrul ç ; ok ö ; nemliydi . Sanat ç ; evresinden dostlarım bana &ldquo ; Burası biraz dikkat edilmesi gereken bir yerdir . Sanatç ; ılar , ö ; zellikle tiyatrocular burasını mabet yeri , tiyatronun en ö ; nemli noktası olarak gö ; rü ; rler&rdquo ; dedi . Ama ben bö ; yle bir adım atacaksak takdir gö ; rü ; r diye dü ; şü ; ndü ; m . Yaptığımızın doğru olduğuna inanıyordum . Gö ; rdü ; ğü ; nü ; z gibi eskisinden ç ; ok daha bü ; yü ; k . 12 bin metre kare . 7 kat yer altında var , 5 kat da ü ; stte 12 katlı bir yapı burası .

Şehir Tiyatrosu oyuncularıyla mı konuştunuz?

Evet . Hatta bakın &ldquo ; Beyoğlu Sahnesi&rdquo ; projesi yarışması yaptık Şişhane ' de ve ç ; ok mü ; kemmel bir proje ç ; ıktı . İç ; inde ü ; ç ; tiyatro sahnesi var . Yarışma jü ; risine sanatç ; ıları aldık . Halbuki mimari projelerde hep mimarlar vardır , akademisyenler vardır , onlar değerlendirir . Tiyatro sahnesi yapılırken ilk defa jü ; riye oyuncu koyduk .

Oyuncu odalarındaki duşları da oyuncular mı istedi?

&ldquo ; Hep daha ne olmalı?&rdquo ; diye dü ; şü ; nü ; lerek yapıldı . Bir şey daha yaptık ; salona girişi eskisinin aynısını yaptık . Bir mukayese yapılabilsin diye . . . Alt girişi eski şekliyle aynen yapmamızın nedeni , Muhsin Ertuğrul ' a daha ö ; nce de gelenlerin , mü ; davimlerinin gelip nasıl değiştiğini gö ; rmeleri . . .

Aç ; ılışta bir de belgesel gö ; stereceğiniz , tepki verenleri yayınlayacağınız doğru mu?

Belgesel değil de bir arşiv ç ; alışması , Muhsin Ertuğrul kimdir? Bugü ; n gelinen nokta nedir? Orada bu tiyatro yenilenirken tepki gö ; sterenleri de gö ; sterdik . Bu da gayet normal . ( gü ; lü ; yor )

Ne kadara mal oldu burası?

17 milyon lira . Bu sıradan bir yapı değil , 11 bin metrekarelik bir inşaat alanı dü ; şü ; nü ; rseniz . . .

En ç ; ok neye para harcandı?

En ç ; ok teknolojik donanıma . . . Havalandırma , ısıtma sistemlerinden tutun da akıllı ışık ve ses dü ; zeneklerine kadar var .