İtfaiyecilerin durumu istismar edilmek isteniyor

Son dönemde yaşanan eylemleri değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Kadir Topbaş itfaiyecilerin durumlarının istismar edildiğini belirtti.

İtfaiyecilerin durumu istismar edilmek isteniyor
  İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ( İBB ) Başkanı Kadir Topbaş , taşeron firmada işç ; i olarak ç ; alışan itfaiyecilerin durumunun bazı kesimlerce istismar edilmek istendiğini sö ; yledi . Belediye-İş Sendikası ' na da tepki gö ; steren Topbaş , ' Bü ; tü ; n mesele sendikacıların entrikası ' şeklinde konuştu .

Topbaş , ' İtfaiyecilerin hiç ; bir hakları zayi olmuyor , hiç ; bir hakkında farklı muamele yok . Aynı şartlarda devam edecekler . İhaleyi alan firma aynı hakları verecek ' aç ; ıklamasını yaptı .

İBB Başkanı Kadir Topbaş , yenilenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi ' nde incelemelerde bulundu . Burada basın mensuplarına aç ; ıklama yapan Topbaş gelen sorular ü ; zerine Tü ; rkiye gü ; ndemine taşınan itfaiye işç ; ilerinin ö ; zlü ; k hakları ile ilgili aç ; ıklama yaptı . Bazı siyasetç ; ilerin rant peşinde koşarak konuyu istismar ettiklerine işaret eden Topbaş , ' Ö ; zellikle bizim itfaiyecilerimizle yaptığımız dü ; zenleme nedir? Bunu anlatmak istiyorum . 2004 yılında 5216 sayılı kanun gereği bü ; tü ; n alanlarda hizmet vermemiz gerektiği iç ; in itfaiye kadroları yetersiz oldu . Biz 30 ' un ü ; zerinde yeni mü ; freze aç ; mak zorunda kaldık . 70 ' in ü ; zerinde itfaiye merkezimiz oldu . Buralarda hizmet verecek itfaiyeciye ihtiyaç ; var ama kadro yok . Biliyorsunuz IMF kadro verdirmiyor . Peki bu hizmeti nasıl vereceğiz? O halde yapacağımız iş bir hizmet alımı ile itfaiyeci eri yetiştirmek . Biz de bunu yaptık . Bir şirket marifeti ile hizmet alımı yapıp eğitim vermeye başladık . Bin 400 civarında itfaiyeciyi aldık yetiştirdik , hizmete başladılar . Bunların iç ; inden 600 kadarı zaman iç ; inde kadroya geç ; irildi . KPSS ' ye girenleri devlet memuru yaptık bir kısmını da sö ; zleşmeli işç ; i statü ; sü ; nde gö ; revlendirdik . Kadro aç ; ıldıkç ; a itfaiyecileri yavaş yavaş alıyorduk . İhaleye ç ; ıktık , 12 firma dosya aldı 8 tanesi ihaleye katıldı . Bunlardan bir tanesi de BİMTAŞ . BİMTAŞ , zarar eden kuruluşlardan bir tanesi . Girdiği ihalede yeterli ü ; cret veremediği iç ; in kazanamadı . İhaleyi bir firma kazandı . Bir şartnamemiz vardı . Hangi şirket kazanırsa kazansın itfaiye erleri aynı ö ; zlü ; k haklarıyla gö ; revine devam edecek şartını getirmiştik . Buna gö ; re mukavele yapıldı ' şeklinde konuştu .

DUMANLI HAVADAN FIRSAT

' Bü ; tü ; n mesele sendikacıların entrikası . Bu kadar net sö ; ylü ; yorum . ' diyen Kadir Topbaş şö ; yle devam etti : ' Daha ö ; nce BİMTAŞ ' tan yetki almışlardı . ' Bir başka şirkette yetki alamayız ' dü ; şü ; ncesiyle bu itfaiyeci arkadaşları maalesef istismar ediyorlar . Siyasiler de istismar ediyorlar . Ben sayın Baykal ' a soruyorum . Yanınıza oturttuğunuz itfaiyecilere ' Haklarınız nedir? Haklarınız zayi oluyor mu? Dışlama mı var? Baskı altına mı alınıyorsunuz? ' diye neden sormadınız? Bunu sormak lazım sayın Baykal ' a . Siz bunu neden istismar ediyorsunuz? İşte Muhsin Ertuğrul Sahnesi iç ; in de siyasiler geldi burada eylem yaptılar . Neden? ' Dumanlı hava , biz buradan bir fırsat doğururuz ' diye . İtfaiyecilerde de aynı şekilde . Koca koca siyasiler geldi orada oturdu . Buradaki insanları istismar eden sendika ile birlikte kendilerince bir gö ; steri yapmaya kalktılar . İtfaiyecilerin hiç ; bir hakları zayi olmuyor , hiç ; bir hakkında farklı muamele yok . Aynı şartlarda devam edecekler . İhaleyi alan firma aynı hakları verecek . Tü ; rkiye ' de fırsatları ganimet bilen siyasi anlayış var . Biz yolumuza devam edeceğiz . '

BAŞKANLIK KONUTU İLE İLGİLİ DÜ ; ZENLEME

Florya Atatü ; rk Ormanı ile ilgili dü ; zenleme konusundaki iddialara da değinen Kadir Topbaş , ' Florya ' yı ç ; ocukluğumdan beri biliyorum . Bizden ö ; nce Florya nasıldı biz ne yaptık? 408 bina yıktık . Hayvanat bahç ; esi yapılmak istenen binaları da kaldırdık . Biz yaptığımız dü ; zenleme ile yeni bina yapılmasına değil mevcut binalara yasallaşması iç ; in adım attık . Neden? Yanına ' Bu vardı ' diye bir şey eklenmesin diye . Her şey yasallaşsın , kayda girsin . Bizim ç ; ıkarttığımız dü ; zenleme kayda almak iç ; indir . Sahillerdeki halka aç ; tığımız sosyal dü ; zenlemeler dahil kayda alınmasıdır ' dedi .

Orman iç ; indeki başkanlık konutunun 1952 ' de yapıldığını sö ; yleyen Topbaş , yapılan yeni dü ; zenlemenin Florya Ormanı ' nda yeni binalar yapılacağı anlamına gelmediğini dile getirdi . Topbaş şunları sö ; yledi : ' Orman eskiden ne haldeydi? İnsanlar yü ; rü ; yemiyordu . Bayanlara tecavü ; z edildiğini basından gö ; rdü ; k . Gü ; vensiz alanlardı orası şimdi nasıl buna bakmak lazım . Yaptığımız iş bu kentin kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaktır . Mesala bü ; tü ; n sahillerdeki işgali kaldırdık . Vatandaşımız sahile rahatlıkla girip spor yapabiliyor . 15 bin yapıyı yıktık . Hiç ; bir tarihte bunun ü ; ç ; te biri kadarı bile yapılamadı . Menekşe ne haldeydi ne hale getirdik . Bunları gö ; rmezden gelip siyaseten istismar edip bunu kullanıp beklentileri olanlar var . '

HANGİSİ DOĞRU Kİ?

CHP İl Başkanı Gü ; rsel Tekin ' in ' Tepkilerimizden bir tanesi hatalı olabilir ' yö ; nü ; ndeki aç ; ıklamalarını da hatırlatan Topbaş , ' Hepsi hatalı . Doğru olan bir tane olsa neyse . Hangisi doğru ki . Florya yanlış . Bundan dolayı ö ; zü ; r dilenmesi lazım . İtfaiye olayı yanlış , ö ; zü ; r dilenmesi lazım . Muhsin Ertuğrul yanlış , ö ; zü ; r dilenmesi lazım . 5 yılda gelinen noktaları herkes gö ; rü ; yor ama birileri gö ; rmü ; yor . Bu kadar dar gö ; rü ; şlü ; bağnaz siyaset yapıyorlar . Yanlış siyaset yapıyorlar . Bunları fırsat bilip bizi yok etmek isteseler de hakkımız gerç ; eklerin farkında ' şeklinde konuştu .