Anayasa Mahkemesi'ne 4 üye atanacak

Anayasa Mahkemesi'nde, eski Cumhurbaşkanları Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan üyeler sırayla mesleğe veda ediyorlar. 4 yeni üye ataması bu yıl yapılacak.

Anayasa Mahkemesi'ne 4 üye atanacak
  Geç ; en hafta iç ; inde emekli olan yedek ü ; ye Cafer Şad ' la birlikte bu yıl iç ; inde 2 ' si asıl , 2 ' si de yedek olmak ü ; zere 4 ü ; ye emekliye ayrılıyor . Bö ; ylece Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l , yü ; ksek mahkemeye 2010 yılı iç ; ersinde 4 ü ; ye atayacak . Gü ; l , Anayasa Mahkemesi ' ne daha ö ; nce bir ü ; ye daha atamıştı .

Anayasa Mahkemesi başkan ve ü ; yeleri , yasa gereği 65 yaşında emekli oluyorlar . Yü ; ksek mahkemenin 2008 ' de emekli olan yedek ü ; yesi Ali Gü ; zel ' in yerine Yargıtay kontenjanından Recep Kö ; mü ; rcü ; ' yü ; atayan Gü ; l , gö ; rev sü ; resi doluncaya kadar 2 asıl ve 3 yedek ü ; ye daha atayacak .

Asıl ü ; ye Sacit Adalı ile Şevket Apalık bu yıl iç ; inde emekli olacak . Yedek ü ; yelerden Cafer Şad geç ; en gü ; nlerde emekli olurken , Mustafa Yıldırım da yine yaş haddinden dolayı ö ; nü ; mü ; zdeki aylarda emekliye ayrılacak . Yedek ü ; ye Fettah Oto ise 1 Aralık 2011 ' de emekli olacak .