Filipinler'de 900 yolculu gemi battı

Filipinlerin Zamboanga bölgesinde bir yolcu gemisinin yan yatması sonucunda meydana gelen kazada 5 yolcu öldü. 900'den fazla yolcunun bulunduğu gemide kaza sonrasında ise 60'tan fazla yolcunun da kaybolduğu bildirildi.

Filipinler'de 900 yolculu gemi battı
 

Sahil Koruma Komutanı Amiral Wilfredo Tamayo , ü ; lkenin Gü ; ney sahillerinde meydana gelen ' Superferry 9 ' adlı yolcu gemisinin tehlikeli şekilde yan yatmasından kaynaklanan kazada 5 yolcu ö ; ldü ; ğü ; nü ; 60 kişiden fazla yolcunun da kayıp olduğunu aç ; ıkladı . Tamayo , 900 ' en fazla yolcu taşıyan geminin geç ; irdiği kazanın ardından 5 saatlik kurtarma ç ; alışmaları neticesinde 800 ' den fazla yolcunun kurtarıldığını belirtti .

Sahil Koruma Komutanı sö ; zcü ; sü ; Armand Balilo da yerel bir radyoya yaptığı aç ; ıklamada kurtarma ç ; alışmalarının devam ettiğini bildirdi .

Yetkililer , kaza nedeninin henü ; z tam olarak bilinmediğini ve araştırmalarının devam ettiğini aç ; ıklarken , kazaya geminin gü ; vertede meydana gelen bir delikten su almaya başlamasının neden olduğu iddia ediliyor . Gemiden kurtarılan bazı yolcular ise hava şartlarının uygun olduğunu , kazanın jeneratö ; rdeki meydana gelen problemden kaynaklandığını sö ; yledi .

Kazanın nedenini bilmediklerini belirten geminin sahibi olan şirket yetkilileri olay ile ilgili başka aç ; ıklamada bulunmadı .

Kö ; tü ; hava koşullarının da etkisiyle gemi kazalarının sık gö ; rü ; ldü ; ğü ; Filipinler ' de geç ; en yıl meydana gelen kazada 800 ' den fazla kişi hayatını kaybetmişti . Ayrıca , Aralık 1987 ' de bir yolcu gemisinin petrol tankeriyle ç ; arpışması sonucu 4 binden fazla kişi ö ; lmü ; ştü ; . ( CİHAN )