Baykal'dan Ergenekon sanıklarına destek

Baykal, CHP'nin kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle düzenlenen panelde Ergenekon davasının sanıklarına destek verdi.

Baykal'dan Ergenekon sanıklarına destek
 

Partisinin 86 . kuruluş yıldö ; nü ; mü ; etkinlikleri ç ; erç ; evesinde dü ; n genel merkezde dü ; zenlenen ' Yargı Bağımsızlığı ve Demokrasi Paneli ' nin aç ; ılışında konuşan Baykal , şö ; yle dedi :

CHP GARANTİSİ : Cumhuriyeti ortadan kaldırırsanız demokrasiyi yaşatamazsınız . Cumhuriyeti azaltarak demokrasi ç ; oğaltamazsınız . Cumhuriyet ile demokrasi arasında ç ; elişki yok . Tü ; rkiye ' de Cumhuriyet ve demokrasinin kardeşliğini , barışını , birbirini olumlu etkileyen yö ; nlerini ortaya koymak , Cumhuriyet ve demokrasiyi kaynaştırmak ö ; nü ; mü ; zdeki en temel gö ; revlerden biri olarak ortaya ç ; ıkıyor . Biz CHP olarak bunun farkındayız . Cumhuriyeti ve demokrasiyi sahipleneceğiz . İstikranın temel unsurlarından biri etnik ayrımları devletin temel ilgi anlayışı dışında tutan ; herkesin etnik kö ; keni ne olursa olsun vatandaş olarak eşit ve saygın bir konum sağlayan anlayıştır . Ancak buna yö ; nelik tehditleri gö ; rü ; yoruz . Bunlar karşısında hepimiz bunları başarısız bırakacağız . Bu ç ; aba iç ; erisine girenlerin siyasal emellerine ulaşmaması iç ; in CHP garantisidir .

SİLİVRİ ' YE SELAM GÖ ; NDERDİ : Şimdi yeni bir geleceğe doğru yö ; nelme anlayışı iç ; indeyiz . Bu duygular iç ; inde , bu bağlantıları bilerek , o acıları yaşamış olanlara derin bir saygı duyarak , Tü ; rkiye ' yi ayağa kaldırmak iç ; in emek vermiş herkesi yü ; reğimizden saygı ve sevgi ile selamlayarak bugü ; nlere geldik . Bundan sonra da o duygular iç ; inde daha ileriye doğru yü ; rü ; yeceğiz . Ö ; denmesi gereken bedeli ö ; deyeceğiz . Şimdi Ergenekon ' dan bu toplumun , bu cumhuriyetin , bu devletin bağımsızlığı , Atatü ; rk ilkeleri iç ; in mü ; cadele edip de ızdırap ç ; ekmekte olan insanlara da selam olsun . Onların mü ; cadeleleri de boşuna değildir . Onlar da Tü ; rkiye ' de her kuşağın bedelini ö ; demek zorunda kaldıkları bedeli ö ; dü ; yorlar .

&ldquo ; SÖ ; ZÜ ; ' KURUCU GENEL BAŞKANIMA ' BIRAKIYORUM '
CHP lideri Baykal , konuşmasını tamamlarken , &ldquo ; size bir sü ; rprizim var&rdquo ; diyerek , Atatü ; rk ' ü ; n 1935 tarihli CHP kurultayının aç ; ılışında yaptığı konuşmayı konuklara dinlettireceğini sö ; yledi . Kü ; rsü ; den , &ldquo ; Sö ; zü ; bü ; yü ; ğü ; m , Kurucu Genel Başkanıma bırakıyorum&rdquo ; diyerek inen Baykal , 10 . yıl Marşı eşliğinde alkışlar arasında yerine geç ; ti .

' GİZLİ OTURUMDA YOL ARKADAŞI OLMAYIZ '
Başbakan ' a ç ; ağrı : Kimden gizlenecek oturum? PKK ' dan mı , İmralı ' dan mı , Kandil ' den mi? Milletten gizlenecek . Milleti nasıl aldatacaksın? Bilgi verme işini yö ; nlendirerek . Gizli oturum yapacakmış . Milletten gizli oturum olmaz , millete tuzak kurulmasına izin vermeyiz . Başbakan , ' Tü ; rkiye tehlikeli bir istikamete girmiştir . ' Terö ; r artık siyasallaşmıştır . Terö ; r bir mü ; cadele hedefi olmaktan ç ; ıkıp , mü ; zakere hedefi olmuştur . Orada gö ; rev yapanlar canları pahasına mü ; cadele edecekler , ö ; te yandan hü ; kü ; met terö ; rü ; gerç ; ekleştirenlerle uzlaşma yapacak gizli kapaklı olacak bu da . Bö ; yle bir maskaralık olmaz . Bu gidişata hiç ; bir şekilde bulaşmayacağız . Tü ; rkiye ' ye zarar veren yolculuğunda hiç ; bir zaman başbakanın yol arkadaşı olmayacağız . CHP ' nin bu karışık sü ; rece bulaştırılmasına izin vermeyeceğiz . Başbakan bu sü ; reci bir an ö ; nce değerlendirip yanlışları gö ; rmeli sü ; rece son vermelidir . İmkanla yollar ç ; ok , vasıtalar ç ; ok . Gizli oturumu ç ; ok yanlış buluyoruz . Bö ; yle bir ç ; alışmanı parç ; ası olmamız sö ; z konusu olamaz .

Reddetmekten ü ; zü ; ntü ; duyarım : ( Talep olması durumunda Başbakan ' a randevu verecek misiniz? sorusu ü ; zerine ) Başbakan ' ın mü ; racaatını reddetmekten ü ; zü ; ntü ; duyarım . Uygun değildir bunu biliyorum . Ama biz bu sü ; recin hiç ; bir şekilde parç ; ası olmayız . Ben , senin kafanda hangi tilkiler dolaşıyor bunu dahi bilmeden , seninle nasıl konuşacağım .