Kılıçdaroğlu: Atalay'ın açıklamasını anlayamadım

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın demokratik açılım konusunda yürüttüğü görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamalar muhalefet tarafından yetersiz bulundu. CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, açıklamayı soyut olmakla itham etti.

Kılıçdaroğlu: Atalay'ın açıklamasını anlayamadım
 

Kılıç ; daroğlu , Meclis ' te gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı . Kılıç ; daroğlu , ' İç ; işleri Bakanı Atalay ' ın aç ; ıklamaları sizi tatmin etti mi? ' Şeklindeki bir soru ü ; zerine , Atalay ' ın bugü ; n ö ; nemli aç ; ıklamalar yapacağını dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; ancak umduğunu bulamadığını ifade etti . Kılıç ; daroğlu , ' Konuşması bittikten sonra Sayın Bakan ' ın bu basın toplantısını niye yaptığını ben anlamış değilim . En başta sö ; ylediklerini bugü ; n yine tekrarladı . Sayın Bakan bir haftalık sü ; re sonunda şö ; yle bir sonuca varmış ; bir mutabakat var , anaların gö ; zyaşları dinsin , kan akmasın , terö ; r dursun . Sayın Bakan bunu yeni mi keşfediyor . Terö ; r ç ; ıktığından bu yana terö ; rü ; n sonlandırılmasını herkes istiyor . Bu ü ; lkede hiç ; bir annenin gö ; zyaşı dö ; kmemesini hepimiz istiyoruz . Sorun şu ; biz bu sorunu nasıl ç ; ö ; zeceğiz ? Bu ü ; lkenin Cumhurbaşkanı , daha ö ; nce kurumlar arası mutabakatın sağlandığını sö ; ylemişti . Demek ki kurumlar arası mutabakat da sağlanmamış ' şeklinde cevap verdi .

Atalay ' ın , muhalefetin eleştirilerini ' bö ; lü ; nme sendromu ' olarak nitelendirmesinin hatırlatılmasını ü ; zerine Kılıç ; daroğlu , bu eleştirilere katılmadığını sö ; yledi . ' Ortada bir gerç ; ek var . Bir terö ; r ö ; rgü ; tü ; var . Tü ; rkiye 30 yıldır bu terö ; r olgusuyla karşı karşıya ' diyen Kılıç ; daroğlu , şunları sö ; yledi : ' Bunların temel hedefi Tü ; rkiye ' den ayrılmak mı , evet . Peki ne sendromundan bahsediyoruz biz . Bir gerç ; ek yok mu ortada ? Bü ; tü ; n bunlara rağmen biz CHP olarak bü ; tü ; n tarafların ç ; ok sorumlu davranmalarını , sağduyulu hareket etmelerini , sert bir tutum takınmamalarını sö ; yledik . Şuana kadar CHP dışında hiç ; bir siyasi partinin de net , aç ; ık ve seç ; ik bir tutum sergilediğini gö ; rmü ; ş değiliz . Bana sö ; yler misiniz AK Parti ' nin gö ; rü ; şü ; nedir , diğer partilerin gö ; rü ; şü ; nedir ? Kimse ç ; ıkıp ' bizim gö ; rü ; şü ; mü ; z şudur ' demiyor . Sayın Bakan , ' Kü ; rtç ; e eğitim dili olmayacaktır , biz bunu sö ; ylemedik ' diyor . Samimiyet yok . Şimdi kamuoyunda ö ; yle bir beklenti yaratıldı ki bu sorun bundan sonra nasıl bir ç ; ö ; zü ; m getirilirse getirilsin artık kendi iç ; inde ç ; ö ; zü ; msü ; zlü ; ğe mahkü ; m olan bir sorun haline geldi . Ç ; ü ; nkü ; , herkesin beklentisi ç ; ok farklıdır . Kimisinin beklentisi Anayasa ' nın değişmesiydi , sayın Bakan yok dedi . Kimisinin beklentisi eğitimdi , sayın Bakan yok dedi , eğitim dili Tü ; rkç ; edir ' dedi . Kimisi , ' benim toprağım yok , bana toprak verin ' dedi . Sayın Bakan ' ın bu konuda hiç ; sesi soluğu ç ; ıkmadı . Toprak reformuyla ilgili hiç ; bir ç ; alışmalarının olmadığını sö ; yledi . Nedir bu ç ; alışmalar biz de merak ediyoruz . Sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; ne yaklaşım tarzı yanlıştır . Bir sorun bö ; yle yö ; netilirse sorun bizzat kendisi sorun olmaya devam eder . '