Moskova'da ilk teravih namazı coşkusu

Rusya'nın başkenti Moskova'da camilere akın eden Müslümanlar ilk teravih namazını kılmanın sevincini yaşadı.

Moskova'da ilk teravih namazı coşkusu
 

İslam dü ; nyasının beklenen Ramazan ayı , Rusya Mü ; slü ; manları tarafından coşku ile karşılandı . İlk teravih iç ; in Moskova merkez camiine akın eden Rusya Mü ; slü ; manları erkenden camiyi doldurdu . Birlikte ilk teravih namazını kılan Mü ; slü ; manlar , namazın ardından Ramazan ' ın iyi geç ; mesi ve mü ; barek gü ; nleri hakkıyla değerlendirebilmek iç ; in birlikte dua etti .

Ramazan ayında Mü ; slü ; manların akın ettiği Moskova Merkez Camii ' nde sohbet programları dü ; zenleniyor . Akşam namazının ardından iftar sofralarının kurulduğu camide , Kuran tilaveti ve hatim programları da gerç ; ekleştiriliyor . Moskova ' da bulunan diğer altı camide de benzer programlar gerç ; ekleştirilirken , Zafer Parkı ' nda bulunan caminin ç ; evresine de Ramazan Ç ; adırı kurulacak .


PUTİN ' DEN RAMAZAN MESAJI : ' RAMAZAN AYININ BARIŞ AYI OLMASINI DİLİYORUM '

Ö ; te yandan Rusya Başbakanı Vladimir Putin , Rusya Mü ; slü ; manlarının Ramazan ayını kutladı . Putin , Ç ; eç ; enistan ' da İslam Ü ; niversitesi ' nin aç ; ılışına gö ; nderdiği gö ; rü ; ntü ; lü ; mesajında , tü ; m Rusya Mü ; slü ; manlarının Ramazan ayını tebrik etti . Rusya Başbakanı mesajında , ' Ramazan ayının barış ayı olmasını diliyorum . Bu ayda insanların ihtiyacı olanlara ve yakınlara daha fazla ilgili ve destek vermelerini temenni ediyorum . ' dedi .

Rusya Mü ; ftü ; ler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin de , inanların Ramazan ' da daha ç ; ok hayırlı amel işlemeleri ç ; ağrısında bulundu . Gaynuddin Kommersant gazetesine verdiği demecinde , tü ; m Rusya Mü ; slü ; manlarına seslenerek , Ramazan ' ın inanç ; iç ; in imtihan dö ; nemi olduğunu kaydetti . Gaynuddin , ' Ramazan ayı inancımızın ne kadar sağlam olduğunun , kalplerimizin ne kadar merhamet ile dolduğunun , niyetlerimiz ne kadar halis olduğunun , hareketlerimizin ne kadar ihlaslı olduğunun imtihanıdır . Oruç ; bir imtihandır . Bu imtihanı geç ; erken ruhumuz temizlenir ve bilincimiz sağlamlaşır . ' ifadelerini kullandı .