Başbakan: Demokratik açılımın kavgasını

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, azınlık temsilcileriyle Büyükada'da yaptığı toplantıda, demokratik açılımın mücadelesini, kavgasını verdiklerini söyledi.

 

Başabakan Erdoğan , eğer birilerinin ağzına bakacak olurlarsa , bu adımı atmalarının mü ; mkü ; n olmadığını sö ; yleyerek . ' Ne Kü ; rt ne Alevi ne azınlık kardeşlerimin sorunları hiç ; bir zaman birbirine ü ; stü ; n veya az değildir . Hepsine yaklaşım tarzımız aynıdır ' ' diye konuştu .
Bü ; yü ; kada Anadolu Kulü ; bü ; ' nde Adalar ' daki azınlık temsilcileriyle yemekte bir araya gelen Başbakan Erdoğan , katılımcılara hitaben konuşma yaptı . Sadece TRT ve AA ' nın takip etmesine izin verilen toplantıda konuşan Erdoğan , asli gö ; revlerinin hak ve hukuku gö ; zetmek olduğunu vurguladı . Erdoğan , ' ' Şu anda biliyorsunuz bir demokratik aç ; ılımın mü ; cadelesini veriyoruz , kavgasını veriyoruz . Eğer birilerinin ağzına bakacak olsak , bu adımı atmamız mü ; mkü ; n değil . Ancak biz bunun kararını verdik ve bunu da milletç ; e , tü ; m sivil toplum ö ; rgü ; tlerimizle beraber , tü ; m partilerimizle beraber tü ; m bu ü ; lkede bu konuda konuşacak kim varsa akademisyenlerimiz , gazetecilerimiz , gerek gö ; rsel gerek yazılı nerede olursa olsun hepsi ile beraber ç ; ö ; zmek istiyoruz ki bu sorunu aşalım . Bu sorunu aşmaya mecburuz . Ç ; ü ; nkü ; bizim birliğe beraberliğe ihtiyacımız var . 71 , 5 milyon vatan evladının birbiri ile saygı iç ; erisinde , sevgi iç ; erisinde kucaklaşması artık bizim olmazsa olmazımız . ' ' dedi .
Bö ; lgesel ve etnik milliyetç ; iliğe karşı olduklarının altını ç ; izen Erdoğan , kendilerinden ö ; nceki hü ; kü ; metler dö ; neminde Doğu ve Gü ; neydoğu Anadolu ' nun , Doğu Karadeniz ' in ve Orta Anadolu ' nun belli bir bö ; lgesinin ihmal edildiğini sö ; yledi . Erdoğan , ' Bu ü ; lkede Tü ; rkü ; , Kü ; rtü ; , Lazı , Ç ; erkezi , Gü ; rcü ; sü ; ve Abhazası hiç ; bir zaman hiç ; bir ayrıma tabi olmamalıdır . ' diye konuştu .
Tü ; rkiye ' nin en ö ; nemli meselelerinden biriyle ilgili olarak kapsamlı bir rapor hazırlandığını avukat Kezban Hatemi ' den ö ; ğrendiğini ve bundan mutluluk duyduğunu dile getiren Erdoğan , raporun kendilerine teslim edileceği anı beklediğini ifade etti . Erdoğan konuşmasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; ; ' ' Siyasi hayatım boyunca ü ; lkemin neresinde olursa olsun , neresinde yaşarsa yaşasın , hangi etnik unsura mensup olursa olsun herkese yaklaşım tarzım hep aynı mesafede olmuştur . Ç ; ü ; nkü ; Yunus Emre ' nin ' ' Yaradılanı yaradandan ö ; tü ; rü ; sevmek yaklaşımını hiç ; bir zaman ihmal etmedik . '