İnönü Sokağı'nda yenileme çalışmaları

Konak Belediyesi, Atatürk'ün silah arkadaşı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün doğduğu evin bulunduğu Kestelli Mahallesi'ndeki İnönü Sokağını tarihi dokusuna uygun olarak yeniliyor.

Yıllar boyunca eskiyen merdiven ve yollar yenilenerek, İnönü’nün adına yakışır hale dönüştürülüyor. Merdivenlerde Arnavut kaldırımı, düzlüklerde doğal granit taşı kullanılan sokakta, merdivenlere korkuluk da yerleştirilecek. Hasta ve yaşlıların, merdivenleri çıkmakta artık zorlanmayacak. Çalışmalar İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümü olan 25 Aralık tarihine kadar tamamlanacak.

Devlet büyüklerine saygıyı borç bildiklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İnönü Sokağını hızlı şekilde yenilemek için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti. 150 metrelik sokak ve merdivenlerin, sokağın tarihi dokusuna uyum sağlayacağını dile getiren Başkan Tartan; “İnönü Sokağı, Arnavut kaldırımı ve granit kaplanarak, Yılbaşına kadar tamamlanacak. Sokak İzmir’de örnek gösterilecek bir yapıya kavuşturulacak” dedi.