Çürük soruşturmasında şok gelişme

Savcılık, Genelkurmay'daki bilgisayarları yarın polis aracılığıyla teslim alacak.

Sahte çürük raporu verdiği öne sürülen çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan hava hakim albay Ahmet Zeki Üçok ile ilgili bilgisayarların, askeri makamlarca gönderilmesinin uzun süreceği düşünülerek, yarın polis aracılığı ile Genelkurmay Başkanlığı'ndan teslim alınacağı öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun, Albay Ahmet Zeki Üçok'la ilgili sivil savcıya vermeleri gereken belgelerde temizlik yaptıkları iddiasının yer aldığı ses kaydının internete düşmesinin ardından sivil savcılığın Genelkurmay'daki bilgisayarları yarın teslim alacağı öğrenildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının daha önce, ‘orijinalleri saklanmak kaydıyla' bilgisayarların imajını aldığı öğrenilirken, bilgisayarların askeri savcılığın emanetinde olduğu belirtildi.

Bilgisayarların askeri makamlarca gönderilmesinin uzun süreceği düşünülerek, sivil savcılığın yarın polis aracılığı ile bilgisayarları teslim alacağı öğrenildi.

Savcılığın gelecek belge ve bilgisayarlarda yapacağı incelemenin ardından suç delili olabilecek bilgilerin silindiğinin tespit edilmesi durumunda Tuğgeneral Çubuklu ile birlikte ses kaydında isimleri geçen askerleri ve adli müşavirlik çalışanlarını ifadeye çağıracağı öğrenildi. İnternete düşen ve Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile bazı albay ve adli müşavirlik çalışanlarına ait olduğu ileri sürülen ses kaydında Çubuklu ve ekibinin Üçok ile ilgili savcılığa gönderilecek belgeler arasında temizlik yaptıkları şeklinde konuşma yer almıştı.