Kalıcı konutlara kapalı pazar yeri

Düzce Kalıcı Konutlar Bölgesi Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan pazaryeri çalışmalarında sona gelindi. 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip Pazar yeri Ocak ayında faaliyete geçecek.

Özellikle yağışlı havada büyük sorunların yaşandığı Kalıcı konutlar bölgesindeki pazar yeri sıkıntısı yeni yılda çözüme kavuşuyor.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, seçim dönemi kalıcı konutlarda özellikle bayanların yapılması için talepte bulunduğu pazaryerinin tamamlanması için verdiği sözü tuttu. Başkan Bayram, Kalıcı konutlar bölgesi Bahçelievler Mahallesinde çelik yapı olarak yapılan pazaryeri alanında incelemelerde bulundu.

İsmail Bayram, bu bölgede ilk defa kapalı pazaryeri yaptıklarına dikkat çekerek, "Kalıcı konutlar bölgesinde yaşayanların ve pazarcı esnafının kapalı pazaryeri talebi vardı. Pazaryerimiz bitme noktasına geldi. 10 gün içinde üzeri kapatılacak. Çevre düzenlemeleri de yapılacak. 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip pazaryerinin yeterli olacağına inanıyorum" dedi.
Bayram, pazaryerinin 845 bin liraya mal olduğunu ifade ederek , "İnsanlarımız artık daha rahat alışveriş yapma imkanı bulacak. Pazarcı esnafın yerleri kura ile belirlenecek. Esnaf 4 mekrekarelik tezgahlarda satış yapacak" şeklinde konuştu.

Bayram, alt ve üst yapı çalışmalarının son aşamaya geldiği pazaryerinin Ocak ayında hizmete gireceğini açıkladı.