İsmet İnönü Zonguldak'ta anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı ve Atatürk'ün silah arkadaşı İsmet İnönü ölümünün 36. yılında Zonguldak'ta anıldı.

İsmet İnönü’nün ölümünün 36. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlen çelenk bırakma törenine, Vali Vekili Mehmet Tevfik Emre, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Cemalettin Özdemir, Belediye Başkanı İsmail Eşref, Jandarma Alay Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Baro Başkanı Kerem Ertem, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Çelenk konumunun ardından Jandarma Binbaşı Selçuk Özdem günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Özdem, “İsmet İnönü’nün yaşamı, birinci bölümünde asker sonraları hem asker hem diplomat, ikinci bölümünde ise seçkin bir devlet adamı olarak tanımlanabilir. Önceleri Osmanlı ordusu subayı, sonra ise inkılapçı, hükümet ve devlet başkanı olarak ülkenin kaderini tayin eden kişilerden birisidir. İsmet İnönü, bütün yaşamı boyunca hiçbir güç ve otoriteye kayıtsız şartsız teslim olmadan yaşamış, inandığı konu ve bildiği doğrultuda kendi soğukkanlılığına, kendi değerlerine, hesaplılığına güvenen bir denge adamı olmuştur” dedi.