PKK'lılar paralarla örgütten kaçıyor

Son dönemlerde dağılma sürecine giren terör örgütü PKK şimdi de rant kavgası, kadın-erkek ilişkisi, yolsuzluktan dolayı çalkantılar yaşamaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra, İran ve Suriye'nin terör örgütüne yönelik etkili operasyonları sonrasında kırsal alanda büyük kayıplar veren terör örgütünde, liderlik, rant kavgası, ''yoz ilişki'' olarak adlandırılan kadın-erkek ilişkisi, yolsuzluk, ahlaki çöküş ve örgütün paralarıyla kaçma olaylarının arttığı bildirildi.
Terör örgütü üst düzey sorumlularından Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın itirazlarına rağmen, Murat Karayılan'ın talimatıyla Avrupa kadrolarının başına getirilen Sabri Ok, PKK'nın para işlerinden sorumlu ''Gülabi'' kod adlı Ahmet D'yi terör örgüt mensubu bir kadınla kaçarak ''evlendiği'' gerekçesiyle görevden aldı. Ahmet D, örgütten de ihraç edildi. Bu olayın ardından Avrupa'daki gençlik yapılanmasında yer alan bazı kişilerin de buna tepki göstererek terör örgütünde ayrıldığı kaydedildi.
Avrupa ülkelerinin çeşitli şehirlerinde gençlik yapılanmasında görev alan ''Haydar'', ''Akif'', ''Faysal'', ''Süleyman'', ''Vedat'', ''Timur'', ''Beritan'' ve ''Medya'' kod adlı örgüt sorumlularının toplu olarak PKK'dan ayrılma kararı aldıkları ve yakında Kandil'e karşı bir deklarasyon yayımlayacakları bildirildi.
Halen Fransa'da yaşayan ''Gülabi'' kod adlı Ahmet D'nin, gizli servislerin yanı sıra, terör örgütü PKK'dan ayrılan muhalif kadrolar ve Kürt grupların temsilcileriyle görüşmeler yaptığı, çeşitli yayın organları ile internet sitelerinde Sabri Ok'un uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunduğu belirtildi.
Terör örgütü PKK'da kadın-erkek ilişkisinin ''yoz ilişki'' olarak nitelendirildiği, bu tür ilişkilerin yasak olduğu, yasağa uymayan örgüt militanlarının ölümle cezalandırıldığı, buna karşın üst düzey sorumluların ilişkilerine göz yumulduğu kaydedildi.