Muğla Emniyet Müdürü'nden veda ziyaretleri

Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, emekliye ayrılacak olmasından dolayı veda ziyaretlerinde bulunuyor.

Veda ziyaretleri kapsamında Milas’a gelen Körpe, ilk olarak Milas Kaymakam’ı M. Bahattin Atçı’yı makamında ziyaret etti. Körpe’ye Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ziyaretleri süresince eşlik etti.
36 yıl boyunca devlete hizmet eden ve yaş haddinden dolayı Ocak 2010’da emekli olacak olan Körpe, yaptığı açıklamada ilçeye veda ziyaretlerini gerçekleştirmek için geldiğini belirtti. Körpe; “2010 yılının Ocak ayında emekli olacağım. 36 yıllık meslek hayatım sona erecek. Bu nedenle Milas Kaymakamı, Cumhuriyet Başsavcısı, Milas Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaretlerde bulunacağım. Muğla’da 6 yıl, Bodrum’da 3 yıllık meslek hayatım oldu. Toplam 9 yıl Muğla’da görev yaptım. Mutluyum, gururluyum. Meslek hayatımı güzel bir şekilde noktalıyorum” dedi.
Kaymakam Atçı ise ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek; “Herkese sizin meslek yaşantınız gibisi nasip olsun. Muğla gibi zor bir yerde herkesin sevgisini kazanmak, herkesin takdirini kazanmak başlı başına büyük bir başarı. Bu size nasip oldu. Allah’a şükür alnınızın akıyla herkesin sevgisiyle emekliye ayrılıyorsunuz. İyi bir emeklilik hayatı diliyoruz. Uzun yıllar devlette görev yaparak tecrübeler edindiniz. Bu tecrübelerinizi emekli olduktan sonra da vatandaşların yararına kullanacağına inancımız sonsuz” diye konuştu.
Daha sonra Milas Adliye Sarayı’na giderek Milas İlçe Cumhuriyet Başsavcısı C. Mert Koparal’ı ziyaret eden Körpe, Cumhuriyet Başsavcısı’nı ziyaretinin ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve hatıra olarak İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe’ye fincan takımı hediye eden Başkan Tokat; “Müdürümüz, yakın zamanda emekliye ayrılacak. Görevi süresince yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle kendisini kutluyor, emeklilik hayatında huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaretinin ardından Körpe, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı’na ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.
Mehmet Emin Körpe, 12 Aralık 2003 tarihinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanmış ve 1989-1992 yılları arasında da Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuştu.