PKK'lılar Osman Öcalan'ı ihanetle suçladı

Irak'taki Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan 19 Ekim'de Türkiye'ye gelen 34 kişilik PKK'lı gruptan 9'u Hakkari DTP il binasında basın toplantısı düzenledi. Kandil grubu adına konuşan Hüseyin İpek, çetebaşı Öcalan'ın sözlerini ihanet olarak nitelendirdi.

Hüseyin İpek, çetebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın “Türkiye Cumhuriyeti beni kabul etsin. Ben barış adına 150 kişi ile gelip teslim olurum” açıklamalarını eleştirdi. İpek, “Osman Öcalan bu açıklamalarıyla ağabeyi Öcalan’a ihanet ediyorsa, Kürt halkına ihanet ediyorsa muvaffak olamaz ve Kürt halkı bunu kabul etmez” dedi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelen 34 PKK'lıdan, Kandil Dağı'ndan gelen Elif Uludağ, Hüseyin İpek ile Mahmur Kampı’ndan gelen Zehra Tunç, Bülent Aka, İsmail Ayaz, Fatma İzer, Sait Şedal, Mikail Soydan ile Menekşe Soydan, Hakkari’deki ziyaretlerinin ikinci gününde DTP il binasında basın toplantısı düzenledi. DTP İl Başkanı Hifzullah Kansu Kürtçe yaptığı konuşmada, demokratik açılımı eleştirdi.

BU TOPRAKLAR KÜRTLERİNDİR

Kansu, “Kandil ve Mahmur'dan gelişler bizleri onurlandırmıştır. Onlar Kürt halkının onurudur. Onlar zulüm ve baskıyı kabul etmediler. Kürt halkının onuru için, zulüm ve baskılara maruz kalan Kürt halkı için mücadele ettiler, fedakarlık yaptılar. Ömürlerini dağda geçirip aç kalarak onurlu bir mücadele verdiler. Savaş sürecinde 4 bin köy boşaltıldı. Kürtler göç etti ve metropollerde yaşadı. Yine de teslim olmadılar. Şimdi Başbakan bir açılım başlatmış. 25 yıldır kan dökülüyor. Diyorlar ki, eski köy isimlerini geri veriyoruz. Çocukların isimleri Kürtçe olsun. Öldürülen 17 bin Kürt’ün faili devlettir. Şimdi de diyorlar ki muhatap Öcalan değil, PKK değil, DTP değil. Peki siz kimi muhatap alıyorsunuz. Kim savaşıyorsa, barışı da onlar sağlar. Barış savaşan iki taraf arasında olur. Eğer siz barış istiyorsanız muhatap bellidir. Yalanla bir yere varılmaz. Kürtleri küçük görmesinler, bu topraklar Kürtlerindir” dedi.

PKK’LILARDAN OSMAN ÖCALAN'A İHANET SUÇLAMASI

Kandil grubu adına konuşan Hüseyin İpek ise, Öcalan'ın çağrısı üzerine barış için geldiklerini, teslim olmaya gelmediklerini belirtti. İpek, “Yıllardır barış isteyen Kürt halkının bu sesine AK Parti'nin kulak vermesi gerekir. Bazı çevreler diyorlar ki, Kürt halkı şov yapıyor. Eğer şov yapsalar 3 milyon insan sokağa dökülür. Kürtlerin tek bir istekleri var. O da barıştır. Kürtler şov istemiyor ve şov yapmıyor. Kürt halkının bir iradesi var ve çocuklarını da asla sahipsiz bırakmazlar. Herkes biliyor ki, Kürt halkının önderi sayın Öcalan'dır. 3.5 milyon Kürt Sayın Öcalan'ı irade olarak kabul etmiş. Sadece 3.5 milyon değil, 15 milyonun irade olarak kabul ettiği İmralı'da yatan Öcalan için tek damla kanları kalana kadar mücadele edeceklerini söylüyor. AK Parti dürüst bir açılım yaparsa Kürt halkı her şeye hazırdır. Açılım kapsamında köylerinize dönün diyorlar. Eğer koruculuk sistemi kaldırılmazsa hiç kimse köyüne geri dönemez. Bir taraftan açılım diyorlar, diğer taraftan da Kürdistan’da operasyonlar var. İmralı cezaevinde 11 yıldır tutuklu bulunan sayın Öcalan hep barış diyor. Öcalan'ın cezaevindeki yerini değiştirdiler. İşkence yapıyorlar. Tüm Kürtlerin Öcalan'a sahip çıkması gerekir. Öcalan'a yapılan işkence ve baskı Kürt halkına yapılıyor demektir. Avrupa'dan bir heyetin gelip İmralı'da inceleme yapması gerekir. Açılım istiyorsanız, Öcalan'ı muhatap alacaklar. Osman Öcalan diyor ki, ‘Türkiye beni kabul etsin ve gelip teslim olacağım. Kürt halkına rehberlik yapacağım.’ Ağabeyine ve Kürtlere ihanet eden muvaffak olamaz” diye konuştu.

Kandil ve Mahmur’dan gelen PKK'lılar basın toplantısının ardından Hakkari'deki Sivil Toplum örgütlerini ziyaret edecek.