Katsayı kararına tepkiler sürüyor

Danıştay'ın katsayı kararına bir tepkide Ensar Eğitim, Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Esat Çetin'den geldi.

Çetin, Danıştay'ın almış olduğu kararla düz liselerde okuyan öğrenciler ve velilerinin meslek liselerinde okuyan öğrenciler aleyhine kışkırtılarak sanki hakları ellerinden alınıyormuş gibi bir hava oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

İHL'lerin bu toplumun medeniyet kurucu ideallerini ve dinamiklerini ortaya koyan önemli eğitim kurumları olduğunu söyleyen Çetin, alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi ve binlerce öğrencinin mağduriyetlerinin biran önce kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Dernek binasında konuşan Esat Çetin, "İHL'ler ülkemizde milli kurumların başında gelmektedir. Bu toplumun medeniyet kurucu ideallerini ve dinamiklerini ortaya koyan önemli eğitim kurumlarıdır. Ülkemizde son 10 yıldır devam eden ve 2 milyondan fazla öğrencimizi mağdur eden, yüksek öğretim sınavına girişte meslek liselerinin önüne engel olarak konan katsayı uygulamasının kaldırılması kararını büyük bir memnuniyetle karşılamıştık. Aziz milletimizin de bildiği gibi meslek liseleri adı altında aslında İmam Hatip Liselerinin önünün kesilmeye çalışıldığı bu anlayışta alınan kararla sona ermişti. Devletin resmi kurumları olan ve mevcut kanun ve yönetmeliklerle kurulan bu okullara yapılan üvey evlat muamelesinin de sona ereceğini ümit etmiştik. Bundan başka İmam-Hatip Liseleri şu anda mevcut düz liselerin edebiyat bölümünde görülen tüm dersleri görmektedirler. Normal meslek liselerinde ise o okula ait meslek dersleri ağırlıklı olarak okutulmaktadır. Dolayısıyla İmam-Hatip Liselerini meslek lisesi olarak da görmekte ayrıca yapılan bir yanlışlıktır." dedi.

Çocuklarını İmam-Hatip Liselerine gönderen aileler çocuklarının sadece imam olmasını istemediğini ve aynı zaman da devlet gözetiminde kaliteli ve vasıflı bir din eğitimi almasını istediklerini kaydeden Esat Çetin, "Mevcut durumun düzenlenmesiyle de düz liselerde okuyan öğrencilerimiz ve velileri meslek liselerinde okuyan öğrenciler aleyhine kışkırtılarak sanki hakları ellerinden alınıyormuş gibi bir hava oluşturulmaya çalışılmaktadır. Hâlbuki böyle bir durum söz konusu değildir." diye konuştu.