Sivil Savunma yerine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

Ordu'da kaldırılan Sivil Savunma Müdürlüğü yerine oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kuruluşunu tamamladı.

17 Haziran 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5902 Sayılı Kanunla, İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Afet Şubesi kaldırılarak yerine İl Özel İdaresi bünyesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü oluşturuldu. Ordu Valisi Orhan Düzgün yapılanmasını tamamlayan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Orhan Düzgün, beraberinde Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Müdürü Yılmaz Şahin ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işıkla ile birlikte incelemelerde bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün 5902 Sayılı Kanunla İl Özel İdaresi bünyesinde kurulduğunu belirtti. Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait tüm araç ve gereçlerin yeni müdürlüğüne devrinin yapıldığını ifade eden Işık, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Müdürlüğü hizmet binasında faaliyetlerine başlamıştır. Müdürlüğümüzün kuruluş aşaması tamamlandıktan sonra ilimizde meydana gelecek olan her türlü afet olaylarına daha etkin müdahale edecek kabiliyete ulaşacaktır. Afet Şube personellerinin atamaları yapıldıktan sonra çalışmalarımız daha da hız kazanacaktır. Kaldırılan İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait tüm araç ve gereçler İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne devredildi. Bu araç ve gereçler ihtiyaç duyulduğu anda kullanıma hazırdır" diye konuştu.

İncelemelerden sonra bir açıklama yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, önemli bir konuma sahip olan bu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün gerekli yapılanmasını en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. Vali Düzgün,"Bu müdürlüğümüz bünyesinde 24 saat esasına göre çalışacak ve afet ve acil durumlara anında müdahale edebilecek 'Afet Acil Durum Merkezi' kuracağız. Bu merkezde sürekli görev yapan personel bulunacak ve acil durumlarda olaylara anında müdahale edilecektir" şeklinde konuştu.