Boynuzu 132 cm'lik keçi avladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan amatör avcı avukat Aydın Özdemir, Akseki Gidengelmez Dağları'ndaki av sahasında boynuz uzunluğu 132 santimetre olan bir yaban keçisi avladı.

Akseki'deki Gidengelmez Dağları Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yerel rehberler eşliğinde avlanan Özdemir, 9 yaşında ve 132 santimetre boynuz uzunluğu olan bir yaban keçisi vurdu.

Özdemir, 15 yıldır yaban keçisi avı yapılabilen yörede bugüne kadarki en uzun boynuzlu av keçisini kendisinin vurduğunu savundu. Özdemir, yakındaki başka bir av sahasında ise, önceki yıllarda avlanan ABD'li bir avcının 147 santimetre boynuz uzunluğu olan bir yaban keçisi vurduğunu hatırlattı.

Gidengelmez Av Sahasında, boynuz uzunluğu 90 santimetreye kadar olan yaban keçilerinin avlanması halinde, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne 3 bin 800 TL ödendiğini, 90 santimetreden sonraki her santimetre için ayrıca ücret alındığını ifade eden Özdemir, vurduğu yaban keçisine karşılık olarak kendisinden 4 bin 970 TL tahsil edildiğini söyledi.