Sinema Şenliği 'Takva' ile sona erdi

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nce gerçekleştirilen Türk Sinema Şenliği, 'Takva' adlı filmin gösterimiyle sona erdi. Belediye, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) işbirliğiyle gerçekleştirilen şenlikle hem sinemaseverlerin hem de sanatçıların memnun kaldığı renkli bir organizasyona imza attı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk Sinema Şenliği'nin son gösteriminde yaptığı konuşmada, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacaklarını dile getirdi.

Bu nedenle şenliğin önümüzdeki yıllarda zenginleşerek devam edeceğini söyleyen Dündar, "Amacımız Türk Sineması'nın emekçilerine sahip çıkarken, birbirinden değerli sanatçılarımızı sinemaseverlerle buluşturmak. Türk Sineması'nın hak ettiği değere kavuşmasını istiyoruz." diye konuştu. Başkan Dündar şenliğe katılan sanatçılara teşekkür plâketi verdi. Dündar son gecede sahneyi paylaştığı konuk sanatçılarla birlikte alkış yağmuruna tutuldu.


ÜNLÜLERLE HATIRA FOTOĞRAFI

Akpınar Kültür Merkezi'nde bir hafta boyunca Türk Sineması'nın ödül alan ve gişe yapmış yapımlarını sinemaseverlerle buluşturan şenlik, 7'den 70'e sinema tutkunlarının akınına uğradı. Gösterilen yapımlarda rol almış yaklaşık 30 ünlü sanatçı da şenlik kapsamında sinemaseverlerle buluştu. Özellikle Engin Çağlar, Halil Ergün, Şerif Sezer ve Eşref Kolçak gibi ünlü sanatçılar, sinemaseverlerle söyleştiler ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.