Papadopulos'un naaşını çalan hırsızlar bulanamadı

Güney Kıbrıs'ın eski lideri Papadopulos'un mezar hırsızları henüz bulunamadı.

Papadopulos'un naaşını çalan hırsızlar bulanamadı
Güney Kıbrıs Rum Kesimi eski Cumhurbaşkanı Tasos Papadopulos'un cesedini bulma çalışmalarında bir gelişme olmadığı bildirildi. Rum basını, hırsızlığın Türkiye'den çok iyi organize edilen bir çete tarafından yapıldığını iddia etti.

Rum polisi, mezar hırsızlığının üzerinden iki gün geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedemedi. Elde edilen bazı küçük ipuçlarının hırsızları bulmaya yaramadığı belirtildi. Polisin çalışmalarını yoğunlaştırdığı delillerden birini hırsızların bıraktığı ayakkabı izleri oluşturuyor. Polis, yan mezarın üzerinde ayakkabılarını temizledikleri anlaşılan hırsızların bıraktıkları izler üzerinde çalışıyor.

Rum basını, bugün de mezar hırsızlığı olayını ilk sayfadan vermeyi sürdürdü. Mahi gazetesi, "Kutsala saygısızlık üzerindeki çalışmalar karanlıkta" başlıklı haberinde, polislerin Papadopulos'un cesedini çalanları bulmak için yürüttüğü çalışmalarda herhangi bir sonuca ulaşamadığını yazdı. "Mezar hırsızlığının Türkiye'den yönetilen ve çok iyi organize olmuş bir çete tarafından yapıldığını" iddia eden Mahi, Rum polisinin hırsızların fidye istemelerini beklemeye koyulduğunu duyurdu. Papadopulos ailesi de, hırsızlık olayının ardından yaptıkları ilk açıklamalarda Türkleri suçlu ilan etmişlerdi. Simerini ise Kıbrıs'ta ilk defa görülen böyle bir hırsızlık olayını çözmek için polisin bütün senaryoları değerlendirmeye aldığını belirtti. Gazeteler, çalışmaların iki senaryo üzerinde yoğunlaştığı bilgisini verdi: Biri olay siyasi nedenlerle yapıldı, ikincisi ise fidye için gerçekleştirildi.