Köyceğiz'de 'santrale hayır' yürüyüşü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesi sakinleri, Yuvarlak Çay üzerinde santral yapılmasına karşı çıkarak 'Santrale Hayır' yürüyüşü düzenledi.

Köyceğiz'de 'santrale hayır' yürüyüşü
Beyobası beldesi sakinlerinin Yuvarlak Çay üzerinde santral yapılması engellemek için düzenledikleri ‘Santrale Hayır” yürüyüşüne Muğla, Fethiye, Köyceğiz, Dalyan, Ortaca ve Marmaris’ten gelen çok sayıda çevreci de destek verdi.

Yuvarlak Çay üzerine santral kurulmasını istemediklerini ifade eden Beyobası sakinleri, “Beldemizin sınırları içinde kalan Yuvarlak Çay üzerinde santral yapılması için projeler hazırlanmaktadır. Burada saniyede 3 bin 500 metre küp su akmaktadır. Yetkililer bu suyun ancak 400 metre küpünü bırakacağını dile getiriyorlar. Biz Beyobası halkı olarak tarlalarımızı ve geçimimizi bu su ile sağlamaktayız. Burada yapılacak olan santral için, binden fazla ağacın kesilmesine neden olacaktır. Suyun santral yerine getirilmesi için de, iki bucuk kilometre uzunluğunda boru döşenecektir. Bu santrale kesinlikle izin vermeyeceğiz. Yetkililerin bir kez daha düşünmelerini istiyoruz. Bundan sonra da eylemlerimiz devam edecektir” dediler.