Hırsızlar yaşlı kadının hac parasını da çaldı

Kastamonu'nun Cide İlçesi'nde, bir apartmandaki 3 daireden hırsızlık yapan 2 zanlının, 90 yaşındaki kadının ''hac için'' biriktirdiği parayı da çalarak kaçan zanlılar yakalandı.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, bir apartmandaki 3 daireden hırsızlık yapan 2 zanlının, 90 yaşındaki kadının ''hac için'' biriktirdiği parayı da çaldıkları bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Salim Doğan (19) aralarında ağabeyinin de oturduğu apartmanda kimsenin olmadığını belirleyerek, Levent Şenel (19) ile birlikte 3 kattaki 3 daireye girdi.

Yatılı öğrenci barındıran bir yurtta görevli Metin Özer'in evinden 4 bin 500 dolar, dizüstü bilgisayar ve çeşitli mücevher çalan zanlılar, dolarların büyük bir kısmını İstanbul'a yolladılar. Zanlılar, ellerinde kalan dolarları ilçede bozdurmaya kalkınca yakalandılar.

Gözaltına alınan zanlıların üzerlerinde ve evlerinde paraların bir kısmı bulunurken, İstanbul'a gönderilen paraya de el konuldu.

Daha önce başka suçlardan polisçe gözaltına alındıkları belirlenen iki zanlı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Öte yandan 4 bin 500 doları çalınan Metin Özer, paranın kendisine değil ''şehit maaşı alan'' 90 Zeynep Zengin'e (90) ait olduğunu belirtti. Özer, yaşlı kadının, biriktirdiği bu parayla hacca gitmek istediğini, çok yaşlı olması nedeniyle gidemeyeceğinden kendisini vekil tayin edip ve parayı verdiğini söyledi.

Özer, ''İlk fırsatta Hacca gidip Zeynep nine adına Hac vazifesini yerine getireceğim'' dedi.