Dan Brown Atatürk'ün şifresini çözecek

Yeni bir kitap hazırlığında olduğunu söyleyen 'Dawinci Şifresi' kitabının yazarı Dan Brown, pazar gününe kadar İstanbul'da kalacağını, Türk tarihi ve mimarisi hakkında araştırmalar yapacağını belirtti.

Brown, Çemberlitaş ve civarını gezdiğini, çok etkilendiğini anlattı. Osmanlı tarihinin sırlarla dolu olduğunu düşünen Dan Brown, elinden Osmanlı Sultanları ve Atatürk kitaplarını düşürmüyor.

'Kitabımda ismi geçen yerlere giderim' diyen Brown, son kitabını 6 yıllık titiz bir çalışma sonucunda bitirdiğini anlattı, 'Kayıp Sembol'ü okuduğunuzda insanın Tanrı ile arasındaki bağı anlayacaksınız' dedi.

İsa üzerine yazdığı 'alternatif' tarihle Vatikan'ın tepkisini çekerek kara listeye alınan Dan Brown, 'Şaşırmadım. Bu benim için problem değil. Bu tartışmaların olması her zaman iyidir' diye konuştu. Brown, 'Tarihi değiştirip değiştirmediğimi bilmiyorum. Ama onları çok önemli konularda tartışmalara teşvik ettim. Unutmayın ki tarih her zaman kazananlar tarafından yazılmaktadır' dedi.

AĞCA'DAN TEKLİF GELDİ Mİ
11 Ocak'ta tahliye olacak Mehmet Ali Ağca'nın kendisiyle birlikte 'Vatikan'ın Şifresi'ni yazma teklifinde bulunup bulunmadığı sorusuna Brown, 'Bunu bilmiyordum. Bana günde yüzlerce mail geliyor, yayıncıma yolluyorum' yanıtını verdi.
Daha önce CIA'de şifre kırıcı olarak çalıştığı yönündeki haberlere değinen Brown, 'CIA'de çalışmadım, ama bir gün çalışmak isterim' dedi.
'İstanbul'un karışık, kozmopolit bir tarihi ve dini geçmişi var. Ben de bunlara ilgi duyan bir insanım. Bu nedenle İstanbul'dayım' diyen yazar, Atatürk ve Osmanlı tarihine olan ilgisi için ise 'Bunlar üzerine birçok araştırma yapmıştım' diye konuştu.