VIP fuhuş operasyonu bürokratlara kadar uzandı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 50 otel ve eğlence merkezinin basıldığı fuhuş operasyonunda, 22 fuhuş organizatörü ve fuhuş yaptırılan 120 kadın gözaltına alındı. Liderliğini Mustafa K.'nın yaptığı şebekenin Ankara ve İstanbul'da görev yapan çok sayıda bürokratla yaptığı görüşmeler teknik takibe takılırken, bürokratl

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz yıl yapılan ve bazı emniyet müdürlerinin tutuklanmasına neden olan fuhuş operasyonu ile ilgili çalışmalarını sürdüren polis önceki gün sabaha karşı dev bir operasyona imza attı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan dev fuhuş operasyonunda Fatih, Aksaray, Şişli ve Kumburgaz'da bulunan 50 otel, bar ve eğlence mekanına baskın yapıldı. Baskınlarda fuhuş yaptırıldığı belirlenen 120 yabancı uyruklu hayat kadını sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı. Liderliğini Mustafa K.'nın yaptığı belirlenen şebekenin 22 üyesi de gözaltına alınırken yapılan aramalarda 170 bin TL fuhuş parası ele geçirildi.

BÜROKRATLAR TEKNİK TAKİBE TAKILDI

Polisin aylarca sürdürdürdüğü teknik ve fiziki takipte, şebekenin, İstanbul ve Ankara'da görev yapan bazı bürokratlarla bağlantıları belirlendi. Daha önce yapılan fuhuş baskınında emniyet müdürleri ve amirleri tutuklanmıştı. Bu operasyonun ardından da şebeke ile bağlantılarının olduğu tespit edilen bürokratların ifadelerinin alınacağı öğrenildi. Aralarında çok önemli görevlerde bulunan isimlerin de yer aldığı bürokratlar ve yakınlarının şebeke elemanları tarafından ağırlandığı ortaya çıktı.











































kaynak:habertürk